Hilvan'da, kız öğrencilere saç bakımı

Güncelleme Tarihi:

Hilvanda, kız öğrencilere saç bakımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 17:00

Hilvan'da, kız öğrencilere saç bakımı

Haberin Devamı

Mustafa UFAK/HİLVAN (Şanlıurfa), (DHA)- ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçe Belediyesi, Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi kuaförlük kursiyerleri, kız öğrencilerin saç bakımlarını ücretsiz yapıyor.
Hilvan Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi'nde kuaförlük eğitimi gören kursiyerler, kurs hocaları ile beraber okullarda ücretsiz olarak saç bakım taraması yapıp ihtiyacı olan kız öğrencilerin saç kesim ve bakımlarını yapıyor. Meslek edinme ve istihdam amaçlı kurulan kültür merkezi eğitmenleri, kursiyerlerin edindiği mesleki eğitimlerini geliştirme ve pratikleştirme konusunda göstermeleri açısından böyle bir çalışma başlattıklarını belirterek; "Birçok okulumuz taşımalı eğitim sistemi mevcut. Kırsal mahallelerde saç bakımını yapmak gibi şansları olmayan kız öğrencilerimizin kesim ve bakımlarını üstlendik. İki yıl önce başlattığımız bu çalışmayı, yine kırsal mahallelerimizdeki okullara giderek de uygulamayı eğitim ve öğretim dönemi boyunca sürdüreceğiz" dedi.
Hilvan Belediyesi tarafından başlatılan uygulamanın çok iyi ve güzel olduğunu belirten okul yetkilileri, özellikle kız öğrencilerimizin bir kısmı imkansızlıktan dolayı kendi öz bakımlarını yapamayacak durumda. Bu nedenle bu tür uygulamaların öğrenciler için bilgi ve beceri kazandırması bizleri sevindiriyor şeklinde belirtti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!