Hilton'da enginar lezzetleri

Güncelleme Tarihi:

Hiltonda enginar lezzetleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 10:40

İZMİR Hilton Oteli'nin baş aşçısı Şamil Akşit ve ekibi, mevsimin en güzel sebzelerinden olan enginardan hazırladıkları özel mönüyü lezzet tutkunlarının beğenisine sundu.

Haberin Devamı


Enginar mönüleriyle ilgili bilgi veren Aşçı Serkan Ateş, avakado, dereotu ve sızma zeytinyağı sos ile hazırlanan Çeşme sakız enginarıyla başlayan servisin enginar macchiato, domates sos ve rende tulum peyniri ile sunulan enginar ve ege otlu cannelloni ile devam ettiğini, ardından enginarlı limon sorbe molası verildiğini söyledi. Sotelenmiş sebzeler, patatesli enginar püresi ve limon köpüğü eşliğinde 80 gr - 140 gram ızgara somon fileto veya enginarlı kinoa, sote küp patetes, közbiber sos ve kimbon köpüğü eşliğinde fırında 100-160 gram süt kuzu kaburga ile zirve yapan mönünün, taze çilek ve enginarlı dondurma eşliğinde enginarlı çikolatalı fondan ile final yaptığını belirtti.
Tadı kadar görünüşüyle de ilginç olan enginarın sağlık açısından da çok yararlı bir sebze olduğunu belirten Serkan Ateş, "Sindirimi çok kolay olan enginarda bulunan 'cinarin' adlı maddenin karaciğer rahatsızlıklarına karşı etkili olduğu biliniyor. Ayrıca yine cinarin maddesi safra kesesi ve karaciğerde toplanan nikotin, alkol ve yağların atılmasına yardımcı oluyor. Bundan yola çıkarak enginar çeşitlemelerini müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!