Hilton İstanbul’un 55’inci yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Hilton İstanbul’un 55’inci yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2010 10:32

Türkiye’nin ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyan Hilton İstanbul’un 55’inci yıldönümü bir gala gecesiyle kutlandı.

Haberin Devamı

Hilton İstanbul'un 55. yıldönümü kutlamaları / Foto Galeri

Kutlama gecesine, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, işadamı Şarık Tara, Hilton Worlwide Başkanı Christopher J. Nasetta, Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan’ın yanı sıra iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Hilton otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan, Hilton otelleri kurucusu Conrad Hilton’un, Amerika dışında da bir Hilton oteli kurmak için tüm Avrupa’da keşif gezisi yaptığını, bu gezi sonunda ilk otelin İstanbul’da kurulmasına karar verdiğini anlattı. Zerunyan, 10 Haziran 1955 tarihinde açılışı yapılan Hilton İstanbul’un, açılış törenine o dönemin en büyük Hollywood starlarının katıldığını anımsattı.

Hilton Worlwide Başkanı Christopher J. Nasetta ise Türkiye’nin Hilton otellerinin bulunduğu en başarılı ülkeler arasında yer aldığını belirterek “55 yıl önce Conrad Hilton bu otelin açılmasında bizzat kendisi büyük rol üstlenmişti. Bu sayede Hilton dünyayı İstanbul’a getirecek İstanbul’u dünyaya tanıtacaktı. 1955’ten bu yana bir çok tarihi olaya şahitlik yapan Hilton İstanbul 55 yıllık tarihinde iz bırakan yüzlerce yabancı ve dünya çapında bilinen konuğu ağırlamaya devam ediyor” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, Hilton İstanbul’un kendi kuşağı için önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, “Bu akşam burada, kültürel yaşamdan, toplumsal yaşamdan ve turizm yaşamından birçok ilkleri gerçekleştiren Hilton’un 55’inci yılını kutluyoruz. Ben de bu akşam burada öğrendim ki Conrad Hilton Amerika dışında ilk yatırımını Türkiye’ye yapmış. Hilton İstanbul’la birbirimize uğurlu geldiğimiz inancındayım. Önümüzdeki 5 yıl içinde Hilton adını taşıyan konaklama yerlerinin sayısı 30’u bulacak” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Günay’a Hilton istanbul’un tarihini anlatan kitap hediye edildi. Bakan Günay da Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hilton Worlwide Başkanı Christopher J. Nasetta, Hilton Otelleri İstanbul Bölge Müdürü Armin Zerunyan’a üç boyutlu Hilton İstanbul maketi şeklinde plaket verdi Misafirlere Türk ve Japon Mutfağı’ndan örnekler sunulan kutlama gecesinde Hilton İstanbul’un mekan olarak kullanıldığı filmlerden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterimi de yapıldı.

55’inci yıldönümü nedeniyle Hilton İstanbul’un girişinde meraklıları için Rahmi Koç Müzesi’nden 5 klasik otomobil sergilenirken, lobide de açıldığından bu yana otelde kullanılan eşyalar ve fotoğrafların yer aldığı bir sergi açıldı. Sergi eylül ayına kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!