11 Eylül törenlerinde fenalaşan Hillary Clinton'ın zatürre olduğu açıklandı

Güncelleme Tarihi:

11 Eylül törenlerinde fenalaşan Hillary Clintonın zatürre olduğu açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 19:25

ABD'de Demokratların başkan adayı Hillary Clinton, New York kentinde dün düzenlenen 11 Eylül anma törenleri sırasında rahatsızlandı. "Aşırı sıcaktan fenalaştığı" açıklanan 68 yaşındaki siyasetçi, yanındakilerin yardımıyla araca bindirilerek, kızının evine götürüldü. Saatler sonra doktorundan gelen açıklamada, Clinton'a Cuma günü zatürre teşhisi konduğu belirtildi. Amerikan kamuoyunda büyük yankı uyandıran bu olaydan önce yapılan son ankette Clinton, Cumhuriyetçi rakibi Trump'ın 5 puan önünde görünüyordu.

Haberin Devamı

Törenler sırasında bayıldığı ve yakındaki bir hastaneye kaldırıldığı iddia edilen Clinton'ın durumuyla ilgili ilk açıklama, 68 yaşındaki başkan adayının sözcüsü Nick Merrill'den geldi.

Merrill tarafından CNN International'a yapılan açıklamada, 1.5 saat boyunca kaldığı törende Clinton'ı "hararet bastığı" ve bu yüzden dinlenmek üzere kızının dairesine geçtiği belirtildi. Merrill, "Sayın Clinton şu an çok daha iyi hissediyor" dedi.

Haberin Devamı

"HARİKA HİSSEDİYORUM" DEDİ AMA...

Kızı Chelsea'nin Manhattan'daki dairesinden çıkarken görüntülenen Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton ise gazetecilere, "Harika hissediyorum" demekle yetindi. Clinton, istirahatine New York'taki kendi evinde devam etti.

Daha sonra ise Clinton'ın törenden ayrılırken araca bindirildiği anın görüntüleri bir Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Görüntülerde Clinton'ın ayakta güçlükle durduğu ve düşme tehlikesi geçirdiği görüldü. Clinton'ın ekibinden bir kişi, 68 yaşındaki siyasetçinin sol kolunu tutarak ayakta durmasına yardımcı oldu.

Haberin Devamı

DOKTOR AÇIKLAMASI: ZATÜRRE

Clinton'ı New York'taki evinde muayene eden doktoru Lisa Bardack, Demokrat adayın zatürre olduğunu açıkladı. Bardack, Cum günkü teşhisin ardından antibiyotik tedavisine başlandığını ancak 11 Eylül törenlerinde Clinton'ın vücudunun susuz kaldığını söyledi.

Açıklamada, "Clinton'da alerjilerinden kaynaklanan öksürük şikâyeti vardı. Öksürüğün uzaması sonucu yapılan incelemede zatürre teşhisi konuldu. Antibiyotik tedavisine başlandı ve kendisine programını yeniden düzenlemesi ve istirahat etmesi tavsiye edildi" denildi.

Clinton, rahatsızlığı nedeniyle California programını iptal etti.

11 Eylül törenlerinde fenalaşan Hillary Clintonın zatürre olduğu açıklandı

Araca yanındakilerin yardımıyla binen Clinton'ın ayakta güçlükle durduğu ve yürümeye çalışırken düşmek üzere olduğu görüldü. Gizli Servis korumaları da bu sırada Clinton'ın yanındaydı.

Haberin Devamı

11 Eylül törenlerinde fenalaşan Hillary Clintonın zatürre olduğu açıklandı

Clinton, kızının Manhattan'daki evinden çıkarken görüntülendi.

11 Eylül törenlerinde fenalaşan Hillary Clintonın zatürre olduğu açıklandı

Clinton, 11 Eylül töreninden böyle ayrılmıştı.

RAKİBİ TRUMP DA TÖRENDEYDİ

ABD'deki 11 Eylül saldırılarının 15'inci yıl dönümünde New York'ta düzenlenen törene, 8 Kasım'daki seçimlerde Clinton'ın kozlarını paylaşacağı Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump da katılmıştı.

Trump yanlıları, Clinton'ın ABD başkanlığı için sağlık açısından elverişsiz olduğunu iddia ediyordu.

2012'de daha ciddi bir rahatsızlık yaşayan Clinton, bayılarak beyin sarsıntısı geçirmiş, doktorlar deneyimli siyasetçinin rahatsızlığının nedenini, mide virüsü ve aşırı su kaybı olarak göstermişti.

Haberin Devamı

11 Eylül törenlerinde fenalaşan Hillary Clintonın zatürre olduğu açıklandı

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!