Hikaye anlatan mutfak önlükleri

Bugün, bir şey satabilmek için ihtiyacınız olan en önemli şey; güzel bir hikaye. İstediğiniz kadar kaliteli, yaratıcı, yeni olun; hikaye yoksa ı-ıh, olmaz.

Artık herkes kitlesel markaların değil niş olanın peşinde koşuyor. Giydiği, taktığı, taşıdığı şey ona özel olsun, herkesin üzerinde karşısına çıkmasın istiyor. Önemli olan aynılaşmak değil, farklılaşmak.
Tamam tamam, hemen sıkılmayın. Bu süper didaktik girişin varacağı neşeli bir nokta var elbette. Sözü Neşeli Önlükler’e getirmeye çalışıyorum.
Neşeli Önlükler, bir internet sitesi. Sadece, bildiğiniz, sıradan mutfak önlükleri satıyor. Ama hikayesi var!
Sitenin kurucusu, Ayşegül Akgül Duman. 29 yaşında, genç bir mimar aslında. Önlüklerin hepsini kendi, elde yapıyor. Bu tip online girişimcilerden farkı, cin fikirli olması. Hayalinde 7 kadın yaratmış, hepsine birer karakter ve hikaye yazmış. Sonra da bu kadınların takabileceği mutfak önlüğü nasıl olurdu deyip, tasarımları ona göre yapmış.
Alt tarafı mutfak önlüğü diyerek harcamış olmayayım, hepsi de sevimli. Orada burada gördüklerimize benzemiyorlar. Ömrü mutfakta geçen, yemek yapmaktan bezmiş ev kadınlarının hayatına biraz olsun neşe getirebilir; mutfağa hobi olsun diye giren yeni nesile cuk oturabilir.
Bu 7 kadını tanıtmadan evvel şunu da söylemek isterim ki, Ayşegül hanım onları yaratmakla kalmamış, birer hayat vermiş. neselionlukhikayeleri.blogspot.com’da her gün başlarından geçenleri, çocukluk anılarını okuyabiliyorsunuz. Ayşegül Duman, sadece bir tasarımcı değil, öykücü aynı zamanda.
Sitede şu anda 11 farklı önlük var. Ekrandaki çizgi modelin üzerine giydirip nasıl durduklarına bakabiliyorsunuz. Desenli, renkli, farklı kesimlere sahip ürünler. Eğlence olsun diye, jean pantolon üzerine takıp sokağa bile çıkabilirsiniz. Fiyatları 34.90 ile 49.90 arasında değişiyor. Alışverişi banka havalesi veya kredi kartı ile yapabiliyorsunuz.
Gelelim kadınlarımıza...
İsimleri Çitlembik Çiğdem, Yogi Yelda, Prenses Pınar, Sportmen Oya, Erkek Fatma, Pıt Pıt Naciye ve Pastacı Nezahat. Lakapları, kim oldukları hakkında ipucu veriyor zaten.
Çitlembik Çiğdem; neşeli, eğlenceli, içi içine sığmayan 20’li yaşlarında bir genç kız. Renkli giyinmeyi, alışverişi, çay partilerini seviyor. Meyve salatası ve kokteyller konusunda uzman.
Yogi Yelda; Çiğdem’in ablası, doğa tutkunu. Anlaşıldığı üzere, düzenli olarak yoga yapıyor. Her cumartesi Bebek’te kurulan organik ürün pazarına gidiyor (Ben bunun Feriköy’de kurulduğunu sanıyordum). Salata ve zeytinyağlı yemekler söz konusu olduğunda harikalar yaratıyor. İleride organik ev yemekleri yapacağı bir dükkan açmayı planlıyor.
Prenses Pınar; Yelda ile Çiğdem’in kuzenleri. Kendini prenses sanan tiplerden. Yemek yapmaktan ziyade, ihtişamlı sofralar kurmakta uzman.
Sportmen Oya; Çiğdem’in bebeklik arkadaşı. Sörf başta olmak üzere pek çok spor dalıyla ilgileniyor. Elbette formuna dikkat ediyor. Sağlıklı, kalorisi düşük ama besin değeri yüksek mönüler hazırlamak konusunda iddialı. Favori yemeği soyalı tavuk ve yulaflı ekmek. Tarifleri, annesinden aldığı günden beri gizli iç cebinde saklıyor.
Erkek Fatma; tuhaf biçimde, Prenses Pınar’ın ev arkadaşı (acı çekiyor olmalı). Araba kullanmaya ve futbol maçı izlemeye bayılıyor. Kızdan çok erkek arkadaşı var. Taksim’de bir barda, barmaid’lik yapıyor. Bu nedenle içki ve kanepe uzmanı.
Pıt Pıt Naciye; alımlı ve başarılı bir iş kadını. Aynı zamanda da çapkın bir tip. Beğenilmekten hoşlandığı için, mutfakta bile ne giydiğine önem veriyor. Ama yemek pişirmekten pek anladığı söylenemez, sadece pilav yapmayı biliyor.
Pastacı Nezahat; Avrupa’da çok ünlü bir pasta şefi. Tarif ve transfer baskılarından bunalınca işi gücü, şöhreti bırakıp İstanbul’a kaçmış, burada gizli kimlikle küçük bir pasta dükkanı açmış. Diğer kızların hepsiyle arkadaş ama kimse gerçekte kim olduğunu bilmiyor. Fakat pastaların lezzeti dolayısıyla kendisinden acayip şüpheleniyorlar.
Not: Alışveriş Cadısı, Cumartesi Eki’nde şimdilik sona eriyor. Bundan sonra www.alisveriscadisi.net adresinden takip edebilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları