Higuain sevinci

Güncelleme Tarihi:

Higuain sevinci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2007 00:00

Arjantinli, başkan Demirören’in özel uçağıyla İstanbul’a geldi. Bonservisine 1 milyon 650 bin ve kendisine de 3 yıl için 3 milyon 300 bin dolar ödenecek olan Higuain, ayağının tozuyla idmana çıktı.

BEŞİKTAŞ’ın yeni transferi Federico Higuain, dün İstanbul’a geldi, yeni takımıyla ilk antrenmanını yaptı. Kulüp başkanı Yıldırım Demirören’in tahsis ettiği özel uçakla, genel sekreter Kenan Öner’le birlikte İstanbul’a gelen Arjantinli futbolcuyu, Atatürk Havalimanı’nda çok sayıda taraftar karşıladı. Taraftarlarca omuzlara alınan Higuain, gördüğü ilgi karşısında şaşkınlık yaşadı. Arjantin’in River Plate Kulübü’nden transfer edilen Federico Higuain, bugün basın önünde sözleşme imzalayarak resmen Beşiktaşlı olacak.

Fırsatçı ve zeki

Siyah beyazlı kulübün 7. yabancı futbolcusu olan Federico Martin Higuain, 23 yaşında ve 1.72 metre boyunda. Real Madrid’de forma giyen 19 yaşındaki Gonzalo Higuain’in ağabeyi olan Federico, alt yapısından yetiştiği River Plate Kulübü tarafından iki yıldır Nueva Chicago takımına kiralandı. Beşiktaş’ın yeni transferi, Arjantin’de oynadığı kulüplerde santrfor olarak görev alsa da, özellikleri itibariyle forvet arkası da oynayabiliyor. Lakabı Pipa olan Higuain, fırsatçılığı ve akıl dolu golleriyle tanınıyor.

Tangocu Ümraniye’de

Akşam idmanında ilk kez arkadaşlarıyla tanışan Higuain’e en büyük ilgiyi vatandaşı Delgado ve Şilili Tello gösterdi. Tangocu ayağının tozuyla çıktığı ilk idmanda düz koşu yaptı. Antrenmanı izleyen Başkan Demirören, yanına gelen Ertuğrul Sağlam’la tokalaşarak, sohbet etti. Takım çift kale maç yaparken Higuain’de yardımcı hoca İbrahim Bakır ile kültür fizik çalıştı. Bu arada Gökhan Güleç’in, G.Birliği OFTAŞ’a transferi gerçekleşmedi. Fahri Tatan ise eski takımı Çaykur Rizespor ile anlaştı. Genç oyuncu 1 yıllığına Karadeniz ekibine kiralandı.

İmza günü


Bugün resmi sözleşmeyi imzalayacak olan tangocu Higuain, dün Atatürk Havalimanı’nda coşkulu taraftar grubu tarafından karşılanırken, akşam da yeni takımıyla ilk çalışmasını gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!