Hidayet Türkoğlu finalde

Güncelleme Tarihi:

Hidayet Türkoğlu finalde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2009 10:19

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun üstün performansı ile Orlando Magic, deplasmanda Boston Celtics'i 101-82 mağlup ederek Doğu Konferansı'nda finale yükseldi.

Haberin Devamı

Boston Celtics - Orlando Magic maçından fotoğraflar 

Yarı final serilerinde daha önceki 6 mücadelede, her iki takım da 3'er kez galip geldiği için yedinci ve son maç normal sezonu Magic'in üstünde tamamlayan Celtics'in evinde oynandı. 

Boston'da TD Banknorth Garden'daki karşılaşmada Hidayet, 25 sayı, 12 asist ve 5 ribaunt ile oynayarak maçın yıldızı oldu. Mücadelede 36.04 dakika süre ile oynayan Türkoğlu, 5 kez denediği 3 sayılık atışların 4'ünü baskete çevirdi.

Mücadele sonrası hem takım arkadaşları ve Magic antrenörü Stan Van Gundy'nin, hem de Celticsli basketbolcuların tebrik ettiği milli basketbolcu, televizyon canlı yayınlarının da ilgi odağı oldu.

Soyunma odasında açıklamalarda bulunan Türkoğlu, “Çok mutluyum, özellikle takımın galibiyetinde büyük rol oynadığım için de gururluyum. Dünyanın en büyük liginde final oynayacağım için sevinçliyim” dedi.

Haberin Devamı

Kariyerinde ikinci defa final oynayacağını söyleyen Türkoğlu, “Sacremento Kings'le final oynadığımda kenardan gelen bir oyuncuydum. Magic'te takımın önemli oyuncusu konumundayım. Tüm sorumluluğu almak ve takımı finale taşımak beni gururlandırıyor” diye konuştu.

Finaldeki rakibi Cleveland'ın çok formda ve favori gösterildiğini söyleyen Türkoğlu, finalde şu an NBA'in en önemli yıldızı olarak gösterilen Cavalierslı Lebron James'i kendisinin savunacağını belirtti. Cleveland karşısında takım olarak inançlarının tam olduğunu kaydeden Türkoğlu, önemli oyunculara karşı iyi performans sergilemeye devam edeceğini ifade etti.

Türkoğlu, NBA'de Play-off'ların başından beri devam eden dizindeki sakatlığın da bu karşılaşma öncesi tamamen geçtiğinin altını çizdi.

Büyük çekişme içinde geçen Magic-Celtics yarı final serisinin yedinci ve son maçında evinde oynamanın avantajını kullanamayan ev sahibi takım, Hidayetli Magic karşısında 19 sayı fark yerken, Magic'te Rashard Lewis 19 sayı, Dwight Howard 12 sayı, Mickael Pietrus 17 sayı, Rafer Alston da 15 sayı ile oynadı.

Celtics'te ise Ray Allen 23 sayı, Paul Pierce 16 sayı, Glen Davis ise 13 sayı da kaldı.

Haberin Devamı

Batı Konferansı'ndan finale yükselen takım ise evinde Houston Rockets'ı 89-70 yenen Los Angeles Lakers oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!