Hidayet krallıkta

Güncelleme Tarihi:

Hidayet krallıkta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

Efes Pilsen'in milli basketbolcusu dün Sacramento Kings ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Böylece NBA takımlarından biri ilk kez ABD dışında bir sporcu ile sözleşme imzalamış oldu.

Tarihte ilk kez

Basketbol Milli Takımımızın ve Efes Pilsen'in yıldızı Hidayet Türkoğlu, NBA takımı Sacramento Kings ile dün sponsoru Demirbank'ın Genel Müdürlük binasında 4 yıllık sözleşme yaptı. NBA böylece Amerika dışında ilk kez imza törenini Hidayet ile İstanbul'da gerçekleştirirken, törene sporcunun menajeri Tolga Tuğsavul ile Kings'in Asbaşkanı Geoff Petrie katıldı.

Avrupa'dan birinci

NBA'ye Avrupa'dan 1. sporcu olarak seçilen Hidayet, 4 yıllık sözleşme karşılığı 5 milyon 800 bin dolar alırken, Efes Pilsen'e 350 bin dolar peşin, 1 milyon 150 bin dolar da iki taksitle ödenecek. Kings Asbaşkanı Petrie, ‘‘Hidayet, Avrupa'dan 1. sporcu olarak seçildi. Çok önemli bir transfer yaptık. Bu transfer Türkiye için de büyük bir olay olacak’’ dedi.

Yuvam Efes Pilsen

NBA'de ilk yıl deneyim kazanıp eksiklerini gidereceğini belirten Hidayet, ‘‘İyi bir şans yakaladım. Uyum sürecini çabuk atlatıp, başarılı olacağım. Çok heyecanlıyım. Çünkü bütün Türkiye'nin yükü üstümde. 4 yıl boyunca bütün reklam haklarımı Demirbank'a verdim. Türkiye'ye dönersem, yine yuvam Efes Pilsen olacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!