Hiçbir evimde perde kullanmadım

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir evimde perde kullanmadım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2012 03:00

InStyle Home ekibi, ünlü balet Tan Sağtürk’ün eşi Alona ve kızı Ada ile Uskumruköy’de, doğa içinde yaşadığı villayı ziyaret etti. Sağtürk, her köşesini kendisi dekore ederek hem hayalini kurduğu bir villa hem de kızına sevimli bir ev yarattığını söyledi.

Haberin Devamı

İŞTE TAN SAĞTÜRK'ÜN MUHTEŞEM EVİ  - FOTO GALERİ

ÜNLÜ ÇİFTLERİN EVLERİ (FOTO- GALERİ) 

Tan Sağtürk, Uskumruköy yakınlarındaki bu villayı beş yıl önce bulmuş. “Biraz tesadüf oldu aslında. Emlakçı, sitede başka bir evi gezdirirken burası gözüme çarptı nedense. Villayı yatırım amaçlı almayı düşünüyordum. Çünkü yoğun işimden dolayı o dönem şehir merkezinde olmak daha cazipti. Ama kızım Ada dünyaya gelince işler ve öncelikler çok değişti hayatımda” diye gözleri parlayarak anlatıyor.

Villanın içi yenilendikten sonra eşi Alona ile taşınma kararı almışlar buraya... Eşi Alona da “Ada’nın burada büyümesini ikimiz de çok arzu ettik” diye onu takdikliyor...

Yeşillikler içindeki havuzlu villanın her metrekaresinde kendi emeği var Tan Sağtürk’ün. “İçi tamamlanmamış dört duvardı burası. Zamanla ve azmimle istediğim görünüme ulaştı neyse ki” diyor.

Aslında başlarda burayı hafta sonu evi yapmayı düşünmüş çift. Ama herkes burada kalmaktan memnun olunca şehirdeki evi kapatarak Uskumruköy’e
yerleşmişler.

YEMEK MASASI KENDİ MARANGOZHANESİNDEN

“750 m2’den oluşan dört katlı villanın bodrum katında Sağtürk’ün ahşap işlerini yaptığı bir marangozhanesi, dans stüdyosu, oturma odası, kiler ve banyo bulunuyor. Bahçe katında salon, açık mutfak, misafir tuvaleti, üst katlarda ise dört yatak odası ve iki banyo yer alıyor.
Evdeki çoğu ahşap mobilya Sağtürk’ün hünerli ellerinden çıkmış. “Kendimi bildim bileli bu işlere merakım var” diyen ünlü baletin salondaki -yerinden kalkmayan- ahşap yemek masasını ve kızına tasarladığı sevimli kulübeyi görünce bunun meraktan öte çok özel bir yetenek olduğunu düşünüyoruz: “Yıllardır dergilerde gördüğüm etkileyici ev fotoğraflarını ve tasarımları kesip biriktirerek kendime bir arşiv oluşturmuştum. Çok işime yaradılar. Çıkış noktam da burayı en ekonomik şekilde yapmaktı.”

HİÇBİR EVİMDE PERDE KULLANMADIM

Duvarları kesekağıdı rengi ve beyaz olan salonun zemininde çam kullanmış özellikle... Sebebini “Çam mekana sıcaklık katan, fiyatı gayet makul, dilediğiniz zaman değiştirme konusunda sizi fazla düşündürtmeyen bir malzeme” diye açıklıyor.

Evde perde ise tercih edilmiyormuş. “Daha önce yaşadığım evlerimde de perdem hiç olmadı zaten. Hele böyle doğa manzarasına sahip bir yerde neyi perdelemek isteyebilir ki insan” diye keyifle anlatıyor.

Evin genel dekorasyonuna gelince... Kendi yaptığı çoğu ahşap mobilyaya salonda Mudo Concept, Woods, English Home ve IKEA’dan seçilen renkli aksesuvarlar eşlik etmiş. “Evde aydınlık görüntü ikimizin de çok hoşuna gidiyor. O yüzden özel yapım bu oturma grubunu beyaz tercih ettik” diyor Alona Sağtürk.

Çift, Ada’nın güvenliği için tüm tedbirleri almışa benziyor. Ortada sehpa görevi gören rahat yumuşak bir puf tercih etmişler. “Bazen pufu oturma grubuna dayayıp geniş yatak haline getiriyoruz” diye belirtiyor Sağtürk.

İKİ AYRI ÇOCUK ROMANI YAZIYORUM

Evde İngilizce, Türkçe ve Rusça konuşulmasından dolayı kızları Ada şimdiden birden fazla dille haşır neşir. Tan Sağtürk, “Ada, şu anda 2 yaşında. Her dili kapma ve anlama çağları. İleride bunun çok faydasını görecek” diyor.

Alona, müzisyen bir babanın kızı olduğundan kendisinin de eşi gibi evde klasik müzik dinlemeyi sevdiğinden bahsediyor. O sırada Sağtürk söze giriyor, “Tabii arada Frank Sinatra’dan da romantik parçalar çalmıyor değiliz” deyip gülümseyerek kütüphanesinin üzerindeki eski Sinatra plağını işaret ediyor. Sonra da şu sıralar iki çocuk romanı yazdığından ve bir albüm hazırladığından bahsediyor: “Uyuyan Güzel ve Fındıkkıran’ı anlatıyorum. Bu önemli iki bale başyapıtının hikayesini çocuklar benim dilimden öğrenecekler.” EMI’den çıkacak albümde de şimdiye kadar sahnede dans ettiği eserlerin müziklerini toplayacakmış.

KIZIMA TÜM SANAT KOLLARINI SEVDİRECEĞİM

Hiçbir evimde perde kullanmadım


O konuşurken kızının yaptığı sevimli dans figürleri dikkatimizi çekiyor. “İleride kararını kendi verecek tabii. Ama ben babası olarak ona sanatın tüm kollarını sevdirmeye çalışıyorum. Bale çocuklara disiplini, otokontrolü ve konsantrasyonu öğreten bir sanat” diyen Sağtürk, bale yapan çocuklarda okul ders notlarının bile yüksek olacağının altını çiziyor.

Açtığı okullarında yetişkinler için de bale dersleri varmış ama... “Hiçbir şey için geç değildir” diyor Sağtürk dans heveslilerini motive edercesine. “Stüdyom aşağıda buyrun” diyor gülerek sonra da...

Haberin Devamı

PAZARCI BİLE ÖNCE BİZİM EVE UĞRUYOR

Tan Sağtürk’ün dört yıl önce koreografisini yaptığı “Romantika” dans gösterisinde tanıştığı ve aşık olduğu eşi Alona, bu villada yaşamaktan çok memnun olduğunu söylüyor. “Pazarcımız bile tezgahını açmadan evvel ilk bizim eve uğrar arabasıyla. Gelenimiz gidenimiz çok olur. Bahçede barbekü yazın vazgeçilmezi... Tan’ın deniz mahsüllü yemeklerine de bayılıyorum. Her gelen parmaklarını yer” diyor neşe içinde. Alona, bir zamanlar İngilizce öğretmenliği ve reklamcılık yapmış. Şimdi moda eğitimi alıyormuş. “Alona’ya yukarıda bir dikiş odası hazırladık. Okullarımızın sahne kostümleri artık ondan soruluyor” diyor Sağtürk gururla...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!