Hiçbir engel sanatsal yaşama engel değil

Güncelleme Tarihi:

Hiçbir engel sanatsal yaşama engel değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2018 09:32

Hiçbir engel sanatsal yaşama engel değil

Haberin Devamı

MANİSA'da 30 yıl önce yağlı boyayla başladığı resim tutkusunu tükenmez kalem çalışmasıyla sürdüren bedensel engelli Ramazan Göktaş, engellilerin asla kendisini toplumdan soyutlamaması gerektiğini ifade ederek, "İnanıyorum ki yaşadıkları engelleri sanatla aşabilirler" dedi.

Yunusemre ilçesinde yaşayan asansör firması sahibi bedensel engelli 66 yaşındaki Ramazan Göktaş, hiçbir sanat eğitimi almadan 30 yıl önce başladığı resim hayatına tükenmez kalem çalışmalarıyla devam ediyor. Çocuk felci sebebiyle engelli olan Göktaş, 30 yıl önce siyah tükenmez kalemle başladığı resimlerini şimdi renkli tükenmez kalemlerle renklendirerek, görenlerin hayran kaldığı resimler ortaya çıkarıyor.

Yunusemre'nin Merkez Efendi Mahallesi 8 Eylül Caddesi üzerindeki işyerinde resimlerini yaptığını dile getiren Göktaş, "İşyerim bana huzur veriyor. Resim yaparak kendisi sağlıklı ve mutlu hissediyorum. İlk olarak sadece çiçek çizerek başladığım tükenmez kalem çalışmalarımı porte ve manzara resimleriyle devam ettiriyorum. Bu zamana kadar yaklaşık 5 bin adet tükenmez kalem çalışmam oldu. Son nefesime kadar da yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

"TÜM İLLERDE SERGİ AÇMAK İSTİYORUM"

En büyük hayalinin tüm illerde sergi açarak tükenmez kalem sanatını toplumla tanıştırmak olduğunu ifade eden Göktaş, "Manisa'da iki kişisel sergim oldu. Ayrıca Muğla Milas'ta da küçük çaplı sergi açtım. Sergilerde tükenmez kalem sanatıma vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Artık hedefim Türkiye'nin tüm illerinde sergi açmak. Böylece tükenmez kalem sanatını toplumun tüm kesimleriyle tanıştırmış olacağım. Bunun içinde önümüzdeki Mayıs ayından itibaren ülkemizin sahil illerini tek tek gezerek sergiler açmaya başlayacağım. Ayrıca Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası'nda ise önümüzdeki aylar içerisinde bir resim atölyesi açacağım. Oradaki sokak sanatçılarını bir çatı altında toplamak istiyorum" dedi.

Engellilere de mesaj veren Göktaş, engellilerin asla kendisini toplumdan soyutlamaması gerektiğini ifade ederek, "Ben engelliyim deyip kendimizi kenara çekmeyelim. Engelli vatandaşlarımızın da başarabileceği iş var. Sanatla uğraşabilirler. Sanatla topluma daha iyi adapte olabilir ve seslerini daha iyi duyurabilirler. İnanıyorum ki yaşadıkları engelleri sanatla aşabilirler" dedi.

ÇALIŞANI DA SERGİ AÇACAK

Göktaş'ın çalışanı Hülya Bakan da resim sanatına gönül verdi. Bakan, "6 ay önce Ramazan Göktaş'ın sahip olduğu asansör firmasına iş başvurusu için gelmiştim. Kendisiyle yaptığımız sohbette karakalem çalışması yaptığımı söyledim. Kendisi de bana tükenmez kalem ile çalışma yaptığını anlattı. Daha sonra bu çalışmayı bana öğretmeye başladı. Artık onun bir öğrencisi oldum. 6 aydır tükenmez kalemle onunla birlikte resim çalışması yapıyorum. Bundan çok mutluyum. Ben de önümüzdeki yıllarda ilk kişisel sergimi açmayı hedefliyorum" dedi.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!