Hiç bitmeyen moda: Marin

Sezonlar sezonları, mevsimler mevsimleri kovalar ama marin modası hiç bitmez.

Haberin Devamı

Her erkeğin yaz dolabında ille de marin temalı bir ürün vardır. İşte marin trendine dair bilmeniz gereken 8 şey

Marin teması, 3 ana renkten ve bir ana desenden oluşan içinde deniz, denizci, donanma, tekne, yelken, gemi konsept ve figürleri bulunduran moda ve dekorasyon eğilimidir. Yaz gelince marin teması hemen kendine vitrinlerde bir yer buluverir. Özellikle sahil şehirlerinde, marinalarda, plajlarda ve hafta sonu ‘casual’ kıyafetlerde, spor erkeklerde en çok göreceğimiz kombinlemelerden biri oluverir. Ve marin temasının ayrılmaz üçlüsü, kırmızının sıcak tonları, koyu lacivert ve tabii ki yazın ana rengi beyazdır.
Marin kıyafetler için teknenizin olması şart değil, biraz deniz havası ve biraz bronzluk yeter.

Hemen hemen her yazlık kıyafetle rahatça kombinlenen, tüm erkeklere çok yakışan desenler ve renklerden oluşur bu tema.
En belirgin marin detaylar, lacivert-beyaz enine çizgili desenler, ince kumaştan su geçirmez, rüzgâr geçirmez tekne montları, kapüşonlu sweat’ler, ip ve halat aksesuarlı çantalar, çapa, yelkenli ve bayrak desenli armalar, metal düğmeler, lacivert veya beyaz paçaları kıvrık cepli koton pantolonlar,V yaka veya geniş bisiklet yaka çizgili örgü trikolar, yıkanmış tiril tiril keten gömlekler ve mutlaka yumuşak loafer’lar.
Biraz daha şık bir kombin gerekirse kaptanlardan referans alarak şunu deneyin: Beyaz koton pantolon, lacivert loafer ayakkabı ve lacivert kruvaze bağlanan, astarsız spor bir blazer’ı kombinleyin. Bütün bu detaylar hem şehirde hem sahil mekânlarında serin yaz akşamları, tekne gezileri, ve açık hava akşam yemekleri için en ideali. Bu sezon hemen hemen tüm erkek mağazalarında bulabileceğiniz bu kombinleri yapabilmek için bu üç renkten referans alın.
Beyaz koton pantolonunuzun paçasını kıvırıp, çorapsız lacivert loafer veya espadrillerinizle giyin. Lacivert-beyaz çizgili koton tişörtünüzü ve sırtınıza atacağınız çapa armalı kırmızı sırt çantanız ya da cebinizdeki kırmızı mendilinizle Cote d’azur sahillerindeki beyefendilerden farkınız kalmayacak. Bu renkler beyaz veya mavi chino pantolonunuzla ve bu sezon oldukça moda olan renkli bermuda ve şortlarınızla mükemmel uyum sağlayacak.
Beli lastikli ve ipli keten pantolonlar hem marin temasına uyacak hem rahat bir yaz sezonu geçirmenizi sağlayacak, bu pantolonları deri sandaletlerle giyin. Ketenden sırt çantası, hasır örgü panama şapka ya da armalı bir kep ve gözlükler bu şıklığı tamamlar.
Marin temasını her sezon kullanan Jean Paul Gaultier’den ya da çizgili tişört ve trikosuyla aklımızda yer tutan Pablo Picasso’dan ilham alın.

Haberin Devamı

Hangi mağazalara bakmalı?

Haberin Devamı

Tommy Hilfiger, Façonnable, Koton, U.S Polo Assn, Pierre Cardin, Damat, Mudo Collection, Boyner, Beymen Club, H&M, Vakkorama, Mango He, Topman, Debenhams bu yaz marin temaya geniş yer veren mağazalar. Bu kombinlerle giyebileceğiniz ‘Toms’ marka renkli espadrillerinizi ve loafer’larınızı Camper, Tod’s, Superga, Lacoste, Fred Perry mağazalarında bulabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları