Heykeltıraşlara Kocaoğlu sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Heykeltıraşlara Kocaoğlu sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 09:27

Heykeltıraşlara Kocaoğlu sürprizi

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5. kez düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı'nda sona yaklaşılırken, İnciraltı'ndaki atölyelere sürpriz bir ziyarette bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, usta sanatçılardan kentin farklı noktalarına yerleştirilecek eserleri hakkında bilgi aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uluslararası Heykel Çalıştayı için İnciraltı'nda kurulan atölyeleri ziyaret ederek, usta heykeltraşlarla bir araya geldi. Bu yıl 'Şehir ve Hemşehri' temasıyla gerçekleştirilen çalıştay için İzmir'e gelen sanatçılarla tek tek sohbet eden Başkan Kocaoğlu, yapılan eserlerle ilgili bilgi aldı. Başkan'ın sürpriz ziyareti sırasında alan gelen Kemal Atatürk Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri de bu buluşmaya ayrı bir renk kattı.

Erzurum, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Kıbrıs'tan gelen güzel sanatlar fakültelerinin heykel bölümü öğrencileri, çalıştay süresince sanatçılara asistanlık yaptı. Bu yıl 5. kez düzenlenen 'Uluslararası Heykel Çalıştayı'nda sanatçılar Çağdaş Erçelik (Türkiye), Jıang Chu (Çin), Kadriye Kantık (Türkiye), Özgür Turhan (Türkiye), Petre Petrov (Bulgaristan), Radoslov Sultov (Bulgaristan), Teng Shan-Chı (Tayvan) katıldı.

Taş ya da metalden yapılan eserlerin, daha sonra kentin çeşitli meydanlarında sergileneceği bildirildi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!