Heyelanlı mahalle 'Fore kazık' ile ayakta tutuluyor

Güncelleme Tarihi:

Heyelanlı mahalle Fore kazık ile ayakta tutuluyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2018 15:10

Heyelanlı mahalle 'Fore kazık' ile ayakta tutuluyor

Haberin Devamı

SÜRMENE(Trabzon), (DHA)- TRABZON’un Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi''nde heyelan tehdidi ile karşı karşıya kalınan bölgede, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce 'Fore kazıklı' önlem alınması için başlatılan çalışmaların ilk etabı tamamlandı. Toprak kayması riskine karşın çalışmaların yürütüldüğü alanda 2’inci etap çalışmalarına da başlandı.

İlçeye bağlı 2 bin 229 nüfuslu Soğuksu Mahallesi’nde toprak kayması ve bu yönde tehlikenin artması üzerine bölge tahliye edildi. Heyelandan zarar gören evleri yıkan Büyükşehir Belediyesi heyelan olaylarını önlemek için de harekete geçti. Hazırlanan proje çerçevesinde 1’inci etap fore kazık çalışmaları tamamlandı. İlk etapta 23 metre boyunda, 120 santimetre çapında, 130 adet fore kazık bölgeye çakıldı. Yaklaşık olarak 2,5 milyon lira maliyetli çalışmalarda ilk etabın ardından 2’inci etap fore kazık çalışmalarına da başlandı.

BELEDİYE SEFERBER OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, heyelan olaylarının önüne geçmek için seferber olduklarını söyledi. Bölgedeki heyelanın hastane ve diğer sağlam yapıları da tehdit ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, “Heyelan olaylarının sık sık yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Bölgedeki 1’inci etap çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından 2’inci etap çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!