"Heyecanlı bir derbiydi"

Güncelleme Tarihi:

Heyecanlı bir derbiydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2011 17:14

Spor Toto Süper Lig'deki başkent derbisinde Ankaragücü'nü 4-2 yenen Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Ralf Zumdick, takımın azimle mücadele etmesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Karşılaşma sonrasındaki basın toplantısında Zumdick, heyecanlı bir derbi maçı oynadıklarını vurgulayarak, “Karşılaşmada 2-0 öne geçtikten sonra skor 2-2'ye geldi. Oyuncularım buna rağmen azimle mücadele etti. Bu da beni memnun etti. Oyun 2-2 olunca, maçtan kopmalar yaşadık. Kısa sürede bunu atlatmamız beni mutlu etti” diye konuştu.
Alman teknik adam, bugün uzun bir aradan sonra ilk 11'de sahaya çıkan Orhan Şam ile ilgili de “Orhan'ın bugünkü performansı iyiydi. İki gol attı. Orhan'ın dönmesi bizi mutlu etti. İyi bir maç çıkardı” dedi.

Gençlerbirliği'nin başarılı futbolcusu Orhan Şam da maç sonrasındaki açıklamasında, 50 gün süren sıkıntıdan sonra sahaya çıktığını anlatarak, “Bu maç önemli bir maçtı. İyi hazırlandık. Takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Çok gol kaçırdık. Kendi kaleme gol atınca çok üzüldüm. 5 dakika sonra rakip kaleye gol attım” şeklinde konuştu.

Karşılaşmadaki gollerden birine imza atan Mustafa Pektemek ise maçta ilk 10 dakikada sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, “Daha sonra oyuna ortak olduk. İkinci yarıda pozisyonları iyi değerlendirdik. Bu maç önemliydi. Bu galibiyetle Ankaragücü'nün üzerine çıktık. Şimdi kupa maçına odaklanmamız lazım” değerlendirmesini yaptı.

ANKARAGÜCÜ CEPHESİ

Ankaragücü Yardımcı Antrenörü Levent Şahin ise maçta 2-0 yenik duruma düştüklerini hatırlatarak, şunları söyledi:
“Oyunu 2-2'ye getirince, oyun bizim lehimize gelişecekti. 2-2'yi yakaladıktan sonra 5 dakika içinde yediğimiz gol bizi demoralize etti. Rakibimiz bizden daha çok istedi. Rakibi tebrik ediyorum.”

Karşılaşmada Ankaragücü adına iyi bir futbol ortaya koyan Sapara ise maça iyi başladıklarını belirterek, “Mücadelede 2-0 geriye düştük. Yeniden ayağa kalktık. İki basit gol yedik. Bunları halletmemiz lazım” dedi.

Sarı-lacivertli ekibin savunma oyuncusu Rajnoch da teknik direktör Ümit Özat'tan özür dileyerek, “Ona bir galibiyet veremedik. 2-2'den sonra baskılı oyuna başlarken, gol yedik. Hocamızdan özür diliyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!