Heyecan, ziyafet ve alkış

Güncelleme Tarihi:

Heyecan, ziyafet ve alkış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2013 01:31

Guardiola’nın Bayern Münih’i ile Mourinho’nun Chelsea’sini karşı karşıya getiren Süper Kupa finali 2-2 biterek penaltılar kaldı.

Haberin Devamı

Penaltı atışlarda gülen Bayern oldu. 120 dakikalık mücadele bir şölene dönüşürken iki takım da ayakta alkışlandı.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu ile Avrupa Ligi şampiyonunu karşı karşıya getiren ve muhteşem bir futbola sahne olan Süper Kupa finalinde gülen penaltılarla ‘Dev şampiyon’ Bayern Münih oldu. Bir diğer ifadeyle de Pep Guardiola, Jose Mourinho’yu alt etti!.. Karşılaşmaya hızlı başlayan Bayern, oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışırken, 8’de gelen gole engel olamadı. Eden Hazard’ın başlattığı atakta İspanyol golcü Fernando Torres yaptığı düzgün vuruşla İngiliz ekibini 1-0 öne geçiren golü attı. Birbirini yakından tanıyan Guardiola ile Mourinho’nun 16. randevusunda Portekizli teknik adam bir kez daha sahadan galibiyetle ayrılırken 90 dakikalık bölüm tam bir taktik savaşına dönüştü. Bu felsefeyle sahaya çıkan iki teknik adamın mücadelesinde ilk 45 dakikaya damgasını vuran Mourinho oldu.

Haberin Devamı

İLK YARIDA MOURINHO DAMGASI

Mücadelenin ilk yarısında Bayern, daha fazla topa sahip olan taraf olmasına rağmen Mourinho, bir kez daha taktik dehasını konuşturarak rakibin dezavantajlarından yararlanmayı tercih etti. Takım halinde savunma ile oyunu yarı sahasında kabul eden Mourinho, ani ataklar ve şok preslerle Bayern’in dengesini bozarak aradığı golü buldu. Hızlı futbol ve topa sahip olma anlayışıyla tanınan Guardiola ve ekibi ise ilk yarıda istatistiksel olarak tüm doğruları yapmasına rağmen son vuruşlardaki yanlış seçimleriyle istediği golü bir türlü bulamadı.

SON BÖLÜMDE İSE GUARDIOLA

İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Bayern, son bölüme fırtına gibi başladı. Maçın 47’de Avrupa’da yılın futbolcusu seçilen Frank Ribery ceza alanı dışından attığı golle skoru 1-1’e getirdi. Bu golden sonra oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıkan Bayern Münih sağlı sollu ataklara rağmen aradığı golü bulamadı ve karşılaşma uzatmalara gitti. Herkes Ramires’in atılmasıyla 10 kişi kalan Chelsea’nin pes edeceğini düşünüyordu ama 95’te Eden Hazard, Münih savunmasını tek başına dağıtarak skoru 2-1’e getirdi. Bu golden sonra maçı tek kaleye çeviren Bayern, ‘uzatmaların uzatması’nda Martinez’in golüyle maçı penaltılara taşıdı. Seri penaltı atışlarında ise eşitlik 5. penaltıya kadar bozulmadı. Son penaltıda Lukaku’nun gayrı ciddi vuruşunu Neuer çıkarınca gitti denilen kupa Bayern’e geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!