Heyecan veren şeyler

Haberin Devamı

İnsan büyüdükçe çok kolay olmuyor eskisi kadar ona buna heyecanlanması. Yani gerçekten mühim bir şey olması gerekiyor. Aşık olması gerekiyor. Ne bileyim, belki çok istediği bir eve kavuşması gerekiyor. Çocuk sahibi olması gerekiyor. Genel müdür olması gerekiyor. O da kesmezse CEO olması gerekiyor. İlla ki bir şey olması gerekiyor. Para, pul, şöhret, statü gerektirmeden “olan” şeylere heyecanlananlar var bir de hala. Var değil mi? Daha önce hiç görmediği bir şehre ayak basacak diye. Bir konser izleyecek diye, şehre bir film geldi diye... Siz de bunlardansanız hala; işte İzmir için heyecan duyulacak 2 şahane aktivite...

The Legacy (Ses-Nefes-Ruh-Beden)

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin, rubailerini ve şiirlerini Yıldız Kenter’in yorumuyla taçlandırdığı, Neyzen Kerem Tufan’ın nefesiyle ve sesiyle mana bulduğu, Caner Anar’ın kompozisyonlarıyla hayata geçmiş, Nurhak Sivrikaya’nın semasıyla büyülediği görsel performansıyla bir araya gelmiş The Legacy, bu kültür mirasının hatırlanmasını, tanıtılmasını ve gelecek nesillere ulaşmasını amaçlayan bir topluluk. Ve İzmir’de ilk kez sahne alıyorlar. İstanbul’da bilet bulamayıp kapısından döndüğüm The Legacy’yi İzmir afişlerinde görünce bende yarattığı heyecanı tahmin edersiniz sanırım.
Ziya - Can Güçkan tarafından kurulan Camerata İzmir Orkestrası bu büyük projede Yıldız Kenter’e eşlik edecek. Projenin besteleri Caner Anar’a ait olup canlı performansta Serhan Şolcum’la birlikte eserin elektronik alt yapısını oluşturacaklar. Kerem Tufan’ın ney’i ile eşlik edeceği gecede; Nurhak Gönen de semazen olarak görev alacak. Projenin şefliğini Naci Özgüç yapacak.
Konser bu çarşamba saat 20.00’de, Adnan Saygun Büyük Salon’da. Biletler için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi: 0232 293 38 31, İzmir Sanat: 0232 293 40 49, İsmet İnönü: 0232 293 46 04. Bilet fiyatları: Tam: 10.00 TL, Öğrenci: 5.00 TL.

Haberin Devamı

Heyecan veren şeyler


Sait Maden Retrospektif Grafik Ürünler Sergisi 

Haberin Devamı

Al sana beni heyecanlandırmaya yetecek bir şey daha. Dünyaca ünlü grafik tasarımcı Sait Maden’in “Simgeler” sergisi İzmir’de. Grafik tasarımcı, şair, ressam, çevirmen ve yayıncı Sait Maden; bugüne kadar edebiyat, sanat ve tasarım alanlarında önemli eserler verdi. Türkiye’de modern grafik tasarım, tipografi, grafik tasarım tarihi yazımı onunla başladı. Maden’in 1990 yılında çıkardığı “Simgeler” adlı kitap, Türkiye’de logo tasarımıyla ilgili yayımlanan ilk kitaptı. İşte bu kitap, aradan geçen 23 yıldan sonra genişletilerek retrospektif bir sergiye dönüştü. Maden, 1954–2010 yılları arasında ürettiği 500 logo tasarımından 200’ü ile kronolojik bir seçki oluşturdu ve “Simgeler” adlı sergiyi hayata geçirdi.

Haberin Devamı

4 – 11 Nisan 2013 K2 Sanat Merkezi
Cumhuriyet Bulvarı Büyük Kardiçalı Han No: 54, Konak 35260 İzmir
Sergi düzenleyici: Ömer Durmaz, Sergileme tasarımı: Miraç Güldoğan, Sergileme danışmanı: Volkan Ekşi.
https://www.facebook.com/pages/Sait-Maden/

Heyecan veren şeyler

 

 

Yazarın Tüm Yazıları