Heyecan son haftaya kaldı

Güncelleme Tarihi:

Heyecan son haftaya kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2010 10:15

Büyük bir şampiyonluk mücadelesine sahne olan La Liga'da düğüm, Barcelona ile Real Madrid'in haftayı 3'er puanla kapatmasının ardından yine bozulmadı ve çözümünü gelecek hafta oynanacak son lig maçlarına bıraktı.

Haberin Devamı

Ligin tepesindeki her iki takım için oldukça stresli geçen 37. haftada Barcelona, konuk olduğu Sevilla'yı 3-2, Real Madrid de evinde oynadığı maçta Athletic Bilbao'yu 5-1 yenerek yoluna devam etti.

Barcelona, Lionel Messi, Bojan Krkiç ve Pedro Rodriguez'in golleriyle 3-0 öne geçtiği maçta, 10 kişi kaldıktan sonra açılan Sevilla önünde ecel terleri döktü ve karşılaşmada zor da olsa 3-2 galip gelmeyi başardı.

Maçın genelinde kontrolü elinde tutan ve her zaman olduğu gibi yüksek pas yüzdesi ve top tutma oranıyla oynayan Barcelona, 3 farklı öndeyken ele geçirdiği birçok gol pozisyonunu kolayca harcadı ve bunun acısını maçın son dakikalarında çekti.

Sevilla'da gol perdesini, 5. dakikada Lionel Messi açtı. Messi, ceza sahasının içinde, sırtı kaleye dönükken buluştuğu topu göğsüyle düzelttikten sonra düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Katalan ekibin ikinci golü 28. dakikada Krkiç'in ayağından geldi. Barcelona, Sevillalı oyuncu Abdoulay Konko'nun 56. dakikada ikinci sarı kartı görerek oyundan atılması ve Pedro'nun 62. dakikada farkı 3'e çıkartan golüyle her ne kadar rahatlasa da oyunun geri kalan bölümünde, 10 kişi kalmasının ardından canlanan rakibi karşısında ecel terleri döktü. Ligde 4. sırada bulunan ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Sevilla, 69. dakikada Frederic Kanoute ve 71. dakikada Luis Fabiano ile durumu 3-2'ye getirdi. Sevilla, son 15 dakikada her ne kadar baskılı oynasa da durumu eşitleyecek golü bulamadı ve Katalan ekip, şampiyonluk yarışındaki en zorlu virajı alarak Real Madrid'in önünde bir puan farkla liderliğini korudu.

Sevilla karşısında aldığı galibiyetle puanını 96'ya çıkartarak La Liga rekorunu kıran Barcelona, ligin son haftasında evinde, küme düşmeme mücadelesi veren Vallodolid ile oynayacak.

Şampiyonluk mücadelesinden vazgeçmeyen Real Madrid ise evinde ağırladığı Athletic Bilbao'yu 5-1 yenerek iddiasını sürdürdü.
Real Madrid, her ne kadar 4 farklı bir galibiyet alsa da 70 dakika boyunca 10 kişi oynayan rakibi karşısında oldukça zorlandı.
Madrid ekibi, ilk golünü, 22. dakikada, Cristiano Ronaldo'nun kullandığı penaltı vuruşuyla kazandı. Maçın hakemi, Gonzalo Higuen'in şutunda, ceza sahasının içindeyken eline top çarpan Athletic Bilbao'nun savunma oyuncusu Fernando Amorebieta'yı doğrudan kırmızı kartla cezalandırdı ve pozisyonun penaltı olduğuna hükmetti. Bilbaolu oyuncuların yoğun tepkisinin ardından kullanılan penaltı atışını Ronaldo gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın farklı biteceğini düşünen Real Madrid, 41. dakikada Fran Yeste'nin, durumu 1-1'e getiren golüyle şok yaşadı. Bilbao duvarını 73. dakikaya kadar aşamayan Real Madrid, bu dakikada Gonzalo Higuain'in attığı golle tekrar öne geçti. Real Madrid, Sergio Ramos'un 80, Karim Benzema'nın 81 ve Marcelo'nun 89. dakikalarda attığı gollerle farkı bir anda 4'e çıkarttı ve şampiyonluk yarışını son haftaya uzattı. Puanını 95'e yükselten Real Madrid, son hafta, Vallodolid gibi kümede kalma mücadelesi veren Malaga'ya konuk olacak.

La Liga'da 37. hafta maçlarında toplu sonuçlar şöyle:

Tenerife: 2 (Marc Bertran 14, Nino 90 4)
Almeria: 2 (Pablo Piatti 18, Albert Crusat 82)

Deportivo Coruna: 1 (Riki 68)
Mallorca: 0

Getafe: 2 (Roberto Soldado 25, Pedro Leon 56)
Malaga: 1 (Fernando 90 1)

Espanyol: 2 (Juan Forlin 50, Pablo Osvaldo 52)
Osasuna: 1 (Krisztian Vadocz 6)

Real Madrid: 5 (Cristiano Ronaldo 22, Gonzalo Higuain 73, Sergio Ramos 80, Karim Benzema 81, Marcelo 89)
Athletic Bilbao: 1 (Francisco Yeste 41)

Valladolid: 2 (Javier Baraja 57, Nauzet 77)
Racing Santander: 1 (Christian 28)

Sevilla: 2 (Frederic Kanoute 69, Luis Fabiano 71)
Barcelona: 3 (Lionel Messi 5, Bojan 28, Pedro 62)

Sporting Gijon:1 (De las Cuevas 57)
Atletico Madrid: 1 (Ibrahima Balde 72)

Villarreal: 2 (Giuseppe Rossi 11, Joseba Llorente 19)
Valencia: 0

Xerez: 3 (Francis 22, Michel 68, Carlos Calvo 74)
Real Zaragoza: 2 (Ander Herrera 66, Gabi 77)


PUAN TABLOSU

Heyecan son haftaya kaldı


(Ligi ilk 3 sırada tamamlayan takımlar Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kazanacak, 4. takım, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı oynayacak. 5 ve 6. takımlar Avrupa Ligi'ne katılacak, bu lige katılacak son takım İspanya kupasına göre belirlenecek.)

GOL KRALLIĞI

32 Lionel Messi (Barcelona)
27 Gonzalo Higuain (Real Madrid)
26 Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
21 David Villa (Valencia)
18 Diego Forlan (Atletico Madrid)
16 Zlatan Ibrahimovic (Barcelona)
15 Luis Fabiano (Sevilla)
14 Nino (Tenerife)
Roberto Soldado (Getafe)
Fernando Llorente (Athletic Bilbao)
12 Mario Bermejo (Xerez)
Aduriz (Mallorca)
Sergio Aguero (Atletico Madrid)
11 Frederic Kanoute (Sevilla)
Walter Pandiani (Osasuna)
Alvaro Negredo (Sevilla)
Nilmar (Villarreal)
Pedro (Barcelona)
10 Diego Castro (Sporting Gijon)
9 Juan Mata (Valencia)
Giuseppe Rossi (Villarreal)
Joseba Llorente (Villarreal)
Mohamed Tchite (Racing Santander)
Kalu Uche (Almeria)

MAÇ TAKVİMİ

16 Mayıs Pazar:
----------------
Atletico Madrid - Getafe
Racing Santander - Sporting Gijon
Barcelona - Valladolid
Almeria - Sevilla
Valencia - Tenerife
Zaragoza - Villarreal
Osasuna - Xerez
Mallorca - Espanyol
Athletic Bilbao - Deportivo La Coruna
Malaga - Real Madrid

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!