Hey büyük usta

Bunlar kısa boylu ligler. Alttan baksan, üstten baksan 6 maç oynuyorsun. Bir kayıpla başlandığı için dün akşam çok önemliydi.

Buradan çıkacak puan veya puanlar, bu lige tutunma puanları olacaktı. Ben bu galibiyeti, gözümde fazla büyütmüyorum. Bir iddiam vardı; ‘‘Beşiktaş çok iyi bir futbol takımı. Avrupa'nın neresinde oynarsa oynasın istediğini alır’’ diye düşünüyordum.

İlk başta Lucescu'ya korkunç itimadım var. Bu adam, maçtan önce maç senaryosunu karalarken nakış işler titizliğinde takımını hazırlıyor. Dün akşam da 10 kişi kalana kadar oyunu istediği gibi kendi direksiyonunda tuttu. Ondan sonra yapılacak tek şey vardı; gol yememek için ailecek defans yapmak. O dakikadan sonra Lucescu'nun oyuna ne aklı değer, ne de eli. Orada futbolcunun yüreğine emanet olursun. Öyle de olundu. Hepsinin yüreğine sağlık.

Avrupa'nın en iyisi

Büyük geceyi geçerken büyük ustayı geçmemek lazım. Sergen, Avrupa'nın en büyük futbolcusu. Ondan iyisi varsa Kur'an çarpsın. Maçı paketledi, ambalajını yaptı, Beşiktaş'a da büyük geceyi yaşatanların liste başı oldu. Aferin evlat. Seni sevdiğim kadar varsın. Emre'yi de hemen listenin ikinci ismi olarak yazıyorum. Çok büyük top oynadı. Helal olsun bu kardeşe. İbrahim'i de ‘‘liste 3’’ yapıyorum. Gerisi hepsi bir arada dördüncü sıradalar. Herkes elinden geleni sahada bırakıp öyle İstanbul'a dönüyorlar.

Hakkın yoktu İlhan

İlhan
'a iki lafım var. İlhan, böyle sıcak bir gecede iki tane ilkokul talebesinin bile görmeyeceği kartı görüp, arkadaşlarını sahada yalnız bıraktın. Bu ucuz bir oyun değil. Pahalı paralara oynanıyor. Öyle bir hakkın yoktu. Ama maalesef oldu. Hiç de hoş olmadı. Ben senin adına da üzüldüm, Beşiktaş adına da. Sen çıktıktan sonra kayıp olsaydı, herhalde kahrolurdun. Şimdi dün atıldıktan sonra tribünden çatlak sesler çıkmaya başladı; ‘‘Atın gitsin, vazgeçin, bu adam olmaz’’ gibi... Ben o kafada değilim. Sen çok iyi bir futbolcusun. Bu takıma daha senelerce hizmet edersin. Kafanı değiştir kardeş, başka hiçbir şeye ihtiyacın yok. Sen futbolcu doğmuşsun. Futbol topundan başka hiçbir şey düşünme.

Neticede Beşiktaş, başta da söylediğim gibi fazla garipsemediğim bir skor elde etti. Bundan sonrası için hadi bakalım kolay gelsin diyorum. Bana göre de maçın hakemi 10 numara maç yönetti. Bütün gösterdiği kartlar doğru. Faul tercihleri de doğru. Daha ne olsun, bundan iyisi can sağlığı.
Yazarın Tüm Yazıları