Hewitt çifte zafer peÅŸinde

Güncelleme Tarihi:

Hewitt çifte zafer peşinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2001 13:17

Avustralyalı raket Lleyton Hewitt, Sydney Masters Series Turnuvası'nda Juan Carlos Ferrero 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-0 yenerek, hem finale çıkmanın, hem de zirveyi Brezilyalı raket Gustavo Kuerten'den devralmanın mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Lleyton Hewitt, vatandaşı Pat Rafter'ı 7-5 ve 6-2'lik setlerle yenmesi sonrasında dünya sıralamasında zirveye yükselen en genç raket ünvanını elde etmişti.

Hewitt, pazar günü oynanacak final maçında, Rus raket Yevgeny Kafelnikov'u 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenen Sebastien Grosjean ile karşılaşacak. Kazanırsa çifte zafer yaşayacak.

Lleyton Hewitt, yarı final maçının ilk setini, diz arka baÄŸlarında sakatlığı bulunan Ä°spanyol raket Â
Juan Carlos Ferrero karşısında, seyirci desteğini de arkasına alarak kolay kazandı.

İlk setin ardından daha rahat bir oyun sergileyen Hewitt, ,kinci sette durumu 4-0' kadar getirdi. Bundan sonra toparlanan ve daha iyi bir oyun sergileyen Ferrero'nun çabası, durumu 1-1 yapmaya yetmedi; Avustralyalı raket bu seti de 6-3 alarak finale çıktı.

Haberin Devamı

Diğer yarı final karşılaşmasında ise Grosjean'in, Rus raket Kafelnikov karşısında  finale çıkması için 69 dakikaya ihtiyacı vardı. 2 hafta önce Paris Masters Series'de şampiyonluğa ulaşan Fransız tenisçi, burada da bu başarı yakalamaya çok yaklaştı.

Grosjean, turnuvadaki ilk maçında  Hewitt'e kaybettikten sonra Patrick Rafter ve Andre Agassi'yi yenerek gruptan çıkıp, yarı final oynama şansını yakalamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!