Hesap soracağım

Güncelleme Tarihi:

Hesap soracağım
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2009 00:00

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında yine tehditler savurdu.

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve bazı basın kuruluşlarının kendisine iftira attığını iddia etti ve "Bunların hesabını soracağız" diyerek seçildikten sonra da tehdit savurdu.

Gökçek, seçim sonuçlarının netleşmesinin ardından önceki gece AKP Ankara İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, AKP’lilerden, sandıkların başını bırakmamalarını isteyen Gökçek, şöyle konuştu:

"Şu anda seçimi kaybedenler, olay çıkarmak için yarış içinde. O kadar ki hala bir partinin genel merkezinde elektrik olduğu halde, jeneratörle aydınlanmaya çalışıyorlar. Bu da işin ne kadar ajite edildiğini çok net gösteriyor. Teşkilat mensuplarından istirham ediyorum, sakinliklerini korusunlar, ama sandıklarımıza da sahip olmaya devam etsinler.

Ankara uçuşa geçecek

Gökçek, "Ankara’nın gelecek dönemde uçuşa geçeceğini", vaad ettikleri projeleri hayata geçirmek için çalışacaklarını ifade ederek, "İnşallah Ankara için mükemmel bir hizmet dönemi başlayacak" dedi. Gökçek, bir soruyu yanıtlarken "Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı yedi düvele karşı çarpıştı. Baronlara, CHP’ye" ifadesini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’la birlikte bazı basın kuruluşlarının da kendisine iftiralar attığını iddia eden Gökçek, "Bugüne kadar birçok seçim geçirdiğini, ancak bu kadar çirkin politikanın olduğu bir dönemi daha önce görmediğini" söyledi.

Gökçek, daha önce de seçimlere girdiğini ancak bu seçimin "iftiralar üzerine inşa edildiğini" öne sürdü. Gökçek, "Türkiye’de adalet önünde ve siyaseten millet önünde iftira atanlar, iftiralarının hesabını birer birer mutlaka bu demokratik ülkede, demokratik yollarla vermeli, bunu da verecekler. Biz de bu hesabı soracağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bize kabus yaşattıklarını düşünenlerin inanıyorum ki bundan sonra geceleri uykuları kaçacak" diye konuştu.

Gökçek’ten çıkış Altınok’tan yanıt

KEÇİÖREN
Belediye Başkanı Turgut Altınok’un aleyhine çalıştığını iddia eden Gökçek, ancak bu gayretlerin hiçbir işe yaramadığının görüldüğünü söyledi. Gökçek, Çankaya’daki seçim sonuçlarına ilişkin bir soru üzerine, "Çankaya halkının ’Ben kendi kendimi cezalandırmaya devam etmek istiyorum. Beceriksiz CHP’li belediye devam etsin’ dediğini" belirtti.

Gökçek’in iddialarına Altınok’tan yanıt gecikmedi. Altınok, yazılı bir açıklama yaparak, seçimlerde AKP aleyhine çalıştığı iddialarını yalanladı. Altınok, "Biz iddia edildiği gibi Melih Gökçek’in aleyhine çalışmış olsaydık seçimi kazanma şansı sıfırdı" dedi. Altınok, Keçiören’de de AKP’nin adayını desteklediğim bütün kamuoyunun malumudur. Biz her zaman olduğu gibi siyaseti düz bir çizgide sürdürüyoruz. Dün kara dediğimize bugün ak, dün ak dediğimize bugün kara demiyoruz. Oy kaybında bizi suçlayanlar bunun sebebini başka yerlerde arasınlar" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!