Hesabını sorun!

HERKES biliyordu... Beşiktaş’ın ilk dakikalarda yaşayacağı sıkıntıları sevgili Ertuğrul Sağlam’ın da bilmesi gerekirdi.

Ve özellikle oyunun bu bölümünü gerektiği gibi planlamalıydı. Rakibin fizik gücünü kullanarak Beşiktaş’ı dar bir alana sıkıştıracağını... Oyunu Beşiktaş kalesine yıkacağını... Her topa ilk hamleyi yapacağını... Ve Beşiktaş’ın kolunu-kanadını kıracağını ezberletircesine anlatmalıydı öğrencilerine.

Oyun başladıktan bir kaç dakika sonra Beşiktaş’ın yaşadığı paniği gördüm. Ve anladım... Beşiktaş dersini gerektiği gibi çalışmamış.

Bir Beşiktaş düşünün. Rakip kaleye ilk atağını ancak 17.dakikada yapıyor. İlk şutunu 41. dakikada atıyor.

İlk 45 dakikada Tek kanat atağı yok Beşiktaş’ın. Sol kulvarda Tello’nun attığı her top rakibe gidiyor. Sağ kulvarda Holosko’nun varlığı bile hissedilmiyor.

Böyle bir Beşiktaş kazanabilir mi?

Hani söylerler... Çıkmayan candan umut kesilmez. Hadi canım. Ayakta kalan, yere sağlam basan tek Beşiktaşlı gösterin, kaybolan umudumu tazeliyeyim...

Rakip, orta sahada adeta eziyor. Delgado’nun topla buluştuğu pozisyonların sayısı bir elin beş parmağını aşmaz.

Cisse, çabuk gelen Metalist ataklarında boğulurcasına çırpınıyor. Bobo, sanki kayıp. Savunma bloğu her rakip atakta sallanıyor.

Allahaşkına, fizik gücü ile yıkıp geçen bir rakip karşısında ayakta durmakta zorlanan Seric’in işi ne?

* * *

Metalist’in ilk golü bir harikaydı. Coelho yaklaşık 35 metreden vurdu, köşeye gitti. Yine de görenler lütfen söylesin...

Hakan, o anda nerede duruyordu. Poziyonu yeterince algıladı mı.Suç yüzdesi neydi Hakan’ın!

İkinci Metalist golünde, Zapo ile başlayan hatalar zincirine tüm savunma bloğunun katılmasına ne dersiniz...

Üçüncü golde yine Zapo’nun inanılmaz pas hatasını gördükten sonra ne düşünürsünüz... Beşiktaş’ın gol yemediği maçlar da bile hep bir soruya yanıt aradım...

Zapo bu yerin adamı mı?

Belki, Sivok’un yokluğundan etkilendiğini söyleyenler çıkabilir. Gökhan Zan ile gerekli uyumu sağlayamadığını hatırlatanlar olabilir.

Ben de hiç birine katılmadığımı haykırırsam, kızar mısınız!

* * *

Beşiktaş savunması ilk kez böylesine çabuk oynayan, fizik gücünü böylesine etkili kullanan bir rakiple oynadı. Ve sonucu gördünüz.

Dünkü skora bakarken Lucescu’nun sözleri aklıma geldi. Ne demişti ve nasıl bir yorum yapmıştı Metalist için?

Güçlü bir fiziği var. Ve dikkat edin çok çabuk oynuyorlar.

Söylediği gibi çıktı rakip. Farklı bir skorla kaldırıp attı Beşiktaş’ı. Maçın ve hezimetin şokunu atlattıktan sonra bir süre salim kafa ile düşündüm...

Bu yenilginin suçlusunu ararken, geniş kapsamlı bir araştırma yapmanın gereğine inandım. Nasıl mı?

En kral yerlisinden başlayıp, en pahalı yabancısına kadar bir kalite araştırması yapılmasını... Bu arada teknik kadronun çapı için de bir soruşturma açılmasını öneriyorum.
Yazarın Tüm Yazıları