HES yerine çevreyi koruyacak baraj yapılacak

Güncelleme Tarihi:

HES yerine çevreyi koruyacak baraj yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2017 13:51

HES yerine çevreyi koruyacak baraj yapılacak

Haberin Devamı

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, yıllardır sürüncemede olan Sami Soydam-Sandalcık Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi ilgili açıklamalarda bulunarak, "Buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir" dedi.

Acıpayam İlçesi'nde 2013'te yapımına başlanması planlanan Sami Soydam-Sandalcık Barajı ve HES için Suçatı, Yolçatı, Sandalcık ve Karaismailler mahallelerinde su altında kalacak alanlar kamulaştırıldı. Ancak daha sonra, HES yapımından vazgeçildi, kamulaştırma kararı ise kaldırılmadı. Acıpayam ilçesinde Sandalcık, Karaismailler, Yolçatı ve Suçatı mahalle muhtarları ve o bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek baraj hakkında son durumu aktaran AK Parti Denizli Milletvekili  Sema Ramazanoğlu, projeyle ilgili problemlerin çözülemez hale geldiğini belirterek, "Uzun uğraş ve çabalarımız sonucunda bu yılın Ağustos ayında barajı yapacak olan şirketin ihalesi feshedildi. Yani barajın yapımı ile ilgili sorumluluk onların elinden alınmış oldu. Baraj yapım konusu artık hukuki anlamda birilerinin muhatabı olmaktan çıktı. Konu artık vatandaş ile devlet arasında" dedi.

"ACİL BİR ÇALIŞMA BAŞLADI"

Bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarının ve düşüncelerini not ettiğini vurgulayan Ramazanoğlu, "Ankara'ya gider gitmez ilk işim Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile konuşmak oldu. Kendisine sizlerin selamlarını ve görüşlerini ilettim. Denizli'de Acıpayamlıların bir derdi var. Bu dert bir günlük beş günlük bir dert değil, bu dert dedelerden kalmış bir dert, bunu çözmemiz lazım dedim. Sağ olsun kendileri bu konuda acil bir çalışma başlattılar" dedi.

"SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ"

AK Partili Ramazanoğlu ise, "Proje ihaleye çıktığında ben sizlerle tekrar bir araya geleceğim. Bütün iletişim kanallarımız açık. Bu süreci hep beraber takip edeceğiz. İnşallah buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir, hayırlı uğurlu olsun diyorum" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!