Hersek Lagünü’nün özel konukları

Güncelleme Tarihi:

Hersek Lagünü’nün özel konukları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2017 15:36

Hersek Lagünü’nün özel konukları

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Yalova Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Altınova Hersek Bölgesi’ni gezerek unutulmaz bir gün geçirdi.

İlk olarak Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi’ni gezen konuklar daha sonra Hersek Lagünü’nde flamingoları izleyip, göl kenarında piknik yaptı. Gazi ve şehit yakınlarının son durağı ise Altınova Belediye binası oldu. Yalova Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ve Yalova Muharip Gaziler Derneği üyeleri, Altınova’da ilk durakları Hersekzade Ahmet Paşa Külliyesi oldu. Hersekzade Ahmet Paşa’nın mezarında dua eden dernek üyelerine, Altınova Belediyesi Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Sorumlusu Hakan Beykoz tarafından bilgi verildi. Hersek Lagünü’ne geçen dernek üyeleri, burada başta flamingolar olmak üzere göldeki kuşları izleme imkanı buldular. Altınova Belediyesi Kuş Gözlemcisi Fatih Bülbül, dernek üyelerine Hersek Lagün Gölü ve gölde yer alan kuşlar hakkında bilgi verdi. Kuş gözleminin ardından ilçe protokolü ve dernek üyeleri piknikte bir araya geldi. Pikniğe Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mesut Aslan, Altınova İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman ve daire amirleri katıldı.

Konuklar son olarak Altınova Belediyesi’ni ziyaret ettiler. Dernek üyelerine binayı gezdiren Başkan Metin Oral, misafirlerine belediye binasının kafeteryasında çay ikram etti. Yalova Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Ürkmez ve Yalova Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şakir Güner, Kaymakam Engin ve Başkan Oral’a teşekkür ettiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!