Herodot'u anlattılar

Güncelleme Tarihi:

Herodotu anlattılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 11:31

Herodot'u anlattılar

Haberin Devamı

AKDENİZ Ülkeleri Akademisi Vakfı (AKADEMİA) tarafından, tarih konferansları kapsamında "Hemşehrimiz Herodotos" konulu konferans düzenlendi.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi'ndeki konferansa Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Ayşen Eti Sina ve Adnan Menderes Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Üreten konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda kişinin izlediği konferansta, Doç. Dr. Ayşen Eti Sina ve Doç. Dr. Hüseyin Üreten konferansta Bodrum'da doğan Herodot hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. Ayşen Eti Sina, "Hemşehrimiz Herodot'un anlatımlarındaki mitosun masalsı anlatımlarını nasıl değerlendirdiğini, hangi anlamlar yükleyerek anlattığını aktarmaya çalıştım. Onun çağında yazar olmanın kolay olmadığını, bu metinleri ezberden, pazara gelmiş çarşıya işi düşmüş insanlara, yani aslında hiç ilgisi olmayan insanlara sevdirerek dinletmeyi başarmıştı. Ve bunu yaptı. Ben de bu yönünü aktardım" dedi.

Doç. Dr. Hüseyin Üreten ise "Hemşehrimiz Herodot'a geçmişten günümüze yapılan haksız eleştirilerine aslında bir yanıt vermek amacıyla bu konferansa katıldık. Aklamak değil tabi ama daha pozitif yaklaşarak aktarmaya çalıştık. 'Tarihin babası' sıfatını nasıl elde ettiğini daha pozitif bir şekilde yaklaşarak değerlendirmek istedim. Çünkü gerçekten haksız eleştirilere uğruyor. Biz de mevcut kaynaklar ışığında, Herodot'a hakkını vermeye çalıştık. Bodrumlular'a ünlü tarihçiyi tanıtmak istedik" dedi.

Konferans soru cevap bölümü ile sona erdi.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!