Herkesin kuşkuyla yaklaştığı para! Şaka olarak başladı 1 aylık değeri Bitcoin'i aştı

Güncelleme Tarihi:

Herkesin kuşkuyla yaklaştığı para Şaka olarak başladı 1 aylık değeri Bitcoini aştı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2018 09:40

2013 yılında parodi olarak ortaya çıkan ve adına Dogecoin denilen maskot olarak da Japon shiba inu köpeğini kullanan kripto para birimi rekor bir piyasa değerine ulaştı.

Haberin Devamı

Kripto para denilince akla birçok isim geliyor ancak en bilineni ve en değerlisi olarak Bitcoin hepimizin bildiği bir isim. Son olarak Aralık ayı sonlarına doğru düşüşe geçen Bitcoin, şimdilerde tekrar yükselişe geçti ve an olarak 16 bin 500 Dolar'dan işlem görmeyi sürdürüyor. Bununa birlikte Bitcoin'in çatalları ve Ethereum ve Litecoin gibi başka kripto para birimleri de borsa da normal paralara nazaran oldukça yüksek değerlerde işlem görmeye devam ediyor.

Ancak öyle bir para birimi var ki hem ulaştığı piyasa değeri hem de bu değere neden ulaştığı akıllarda büyük bir soru işareti bırakıyor. Üstelik bu soru işareti, ortada bir şaibe olduğu iddiasıyla değil gerçekten anlam verilemeyen bir durum olarak beliriyor. Bu kripto para 2013 yılında parodi olarak yaratılan ve maskot olarak Japon shiba inu köpeğini kullanan Dogecoin'den başkası değil.

Haberin Devamı

Herkesin kuşkuyla yaklaştığı para Şaka olarak başladı 1 aylık değeri Bitcoini aştı

2010 yılında internette dolaşan bir espriye gönderme yapan kripto para birimi geçtiğimiz ay tüm kripto paralarda olduğu gibi bir yükseliş gerçekleştirdi. % 400 oranında bir değerlenme yaşayan Dogecoin, Aralık sonunda 0.0107 Dolar'a çıkarak en yüksek seviyesine ulaştı. Bununla birlikte kullanıcıların internetten geleneksel finans sistemindekinden farklı olarak daha kolay para gönderebilmesi amacıyla kurulan dogecoin bugün 1 milyar dolar piyasa değerini aşarak 1.17 milyar dolar seviyesine yükseldi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Dogecoin kurucusu Jackson Palmer, bu "akıl dışı" yükselmenin kripto paralardaki boşluğu gösterdiğini söyledi. Deogecoin geliştirici ekibinden Patrick Lodder ise durumu tam bir 'çılgınlık' olarak nitelendirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!