"Herkesin hatası var"

Güncelleme Tarihi:

Herkesin hatası var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 14:21

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Umut'un Fransa'nın Toulouse takımına transferinin gündeme geldiği andan itibaren bir hatalar zincirinin oluştuğunu belirterek, "Burada yönetimin de futbolcunun da suçu vardır. Benim suçum ise oyuncuya baskı yapıp Liverpool maçında oynatmamak oldu" dedi.

Haberin Devamı

Güneş, Beşiktaş'a transfer olan Fatih Tekke'yle ilgili ise fazla konuşarak oyuncuyu yıpratmamak gerektiğini söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Güneş, ligde bugüne kadar üç, Avrupa kupalarında ise 2 maç oynadıklarını belirterek, "Kaybettiğimiz iki maç var ve bunun sonucunda UEFA Ligi'ne kalamadık. Beklentimiz büyüktü. Buraya gelebilmek için bir yıl daha çalışmamız gerekecek. Türkiye Ligi ve kupa maçları var. Beklentilerimizi tekrarlamak gerekirse, ilkeli, prensipli, samimi, açık olan bir takım ve kulüp olmak istiyoruz. Keyif alıp, keyif vermek istiyoruz. Rakibi oynatmayan, kendisi oynayan bir takım olmak istiyoruz. Son Antalyaspor maçı oyun olarak, hayal kırıklığıydı. Ancak genel olarak bakıldığında takımın iyiye gittiğini gördük. Bir maçla büyük, bir maçla küçük olmadığımızı söylüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

"KÖTÜ OYNAYIP KAZANMAK BÜYÜK TAKIMLARA HAS BİR OLGUDUR"

Güneş, Liverpool maçında elenmelerine rağmen iyi, Antalyaspor maçında ise çok kötü bir futbol ortaya koyduklarını belirterek, "Bu sorunları çözmek için buradayım. Oyuncularımı suçlamam, ancak görüşlerimi paylaşırım. Yönetici, taraftar, medya ve takım olarak birlikte hareket etmek istiyoruz. Birlikte bu gemiyi yüzdürmek istiyoruz. Taraftarın katkısı, medyanın eleştirisini alıp yolumuza devam ederiz ancak burada bir düşünce dağınıklığı görüyorum. Zengin bir Trabzonspor oluşturmak istiyoruz. Mükemmel değiliz ama oyuncu kadromuz iyi. Kaybedince de büyük kalmasını bilmek gerek. Kötü oynayıp kazanma yetisi büyük takımlara has bir olgudur. Bizim iyi oyuncularımız var, oyuncularımız yıldız olabilecek yetenekte ama yıldızlar duman değil kıvılcım saçarlar. Takımdaki Trabzonlu oyuncuların sayısı azalmıştır. Ama bu bir günde olmamıştır. Çiçek yetiştirmeyi bilmek gerek. Kolay iş olmadığını herkes bilir" ifadelerini kullandı.

"HALA TRANSFERİN KONUŞULMASI ANLAMSIZ"

Antalyaspor maçında aldıkları beraberlik sonrası ortalığı tozu dumana katmanın bir anlamı olmadığını söyleyen Güneş, şöyle konuştu: "Bunun yararı sadece Trabzonspor düşmanlarına yarar. Takımın zaman zaman iyi ve kötü maçları olabilir ancak yarışta geri kalmasına neden değildir. Son haftalarda transferler bitmesine rağmen tartışma ortamı devam ediyor. Eksikler vardır doğrudur ancak bitmiştir. Colman'ın iyileştirme konusu kapanmıştır. Olumsuz etkilendiği belki doğrudur ama bunu konuştuk ve hallettik. Artık bu konun kapatılması gerekir. Hayat devam ediyor. Aynı şey Umut için de geçerli. Mukavelesi devam ediyor. Herkese teklif gelsin istiyoruz ama Umut'la ilgili yanlış bir işleyiş oldu. Kulüp oyuncu ve biz zarar gördük. Cezası verilerek işi düzeltip yolumuza devam etmeliyiz. İmza attırılan oyuncuda sorun çıkıyorsa, attırılmayanda çıkması normaldir. Bütün oyuncular transfer yapıyor havası var. Bu kaosu getiriyor. Bu çivileri yerinden oynatır. Trabzonspor oyuncusuyla anlaşmışsa bu konu bitmiştir."

Haberin Devamı

"GABRİC OYNAMAK İSTİYORDU BU YÜZDEN GİTTİ"

Futbolcunun en önemli işinin sahada oynamak olduğunu vurgulayan Güneş, "Üretim yapmadan pazarlama yapamazsınız. Bütün oyuncularımızdan faydalanmak istiyoruz. Oyuncularımız transferden etkilenmeyip yoluna devam etmelidir. Sorun olabilir ancak bu her şeyin üzerine çıkıyorsa bu Trabzonspor'u bitirir. Gabriç, Murat ve Barış gitti ancak oynamadıkları için gitmeleri gerekiyordu. Gabriç çok oynamak istiyordu, kaldıkça güvensizliği artıyordu. Barış, bu dönem daha iyi olmasına rağmen gitmesini istedim. Çünkü burada daha fazla üzerine koyamayacağına inandık. Murat'ın da bir sakatlığı vardı ve gidip oynamak istiyordu. Bu nedenle izin verdik gitmelerine. Zafer Yelen de aramıza geri dönüş yaptı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"FATİH'İ YIPRATMAK İSTEMEYİZ"

Güneş, Fatih Tekke'nin Beşiktaş'a transferiyle ilgili olarak da düşüncelerini açıkladı. Trabzonspor'u seven Fatih'in Beşiktaşlı olduğunu söyleyen Güneş, "Bunu planlamamıştır, biz de düşünmemiştik ancak şartlar onu oraya getirmiştir. Böyle bir süreçten sonra Trabzonspor'a ve Fatih'e zarar verecek bir durumun gelişmesini istemeyiz. Fatih'in başarılı olmasını isterim ancak Beşiktaş'ın başarılı olmasını istemem" dedi.

"JAJA TİPİK BİR SANTRAFOR DEĞİL"

Güneş, ligde kolay maçın olmadığını da ifade ederek, "Önümüzde üçü içeride olmak üzere dört maçımız var. Moral desteğine ihtiyacı var takımımızın. Kolay maç yok. Öyle olsaydı kolay görünen Antalyaspor maçında puan kaybı yaşamazdık. Seyircimizle birlikte hazır olacağımız bir dönem geçirmek istiyoruz. Gabriç oynayabilecek bir oyuncuydu. Solda oynamasını istiyordum. Orada bir boşluk olabilirdi. O ise sağda oynamak istiyordu. Şartlanmıştı o yüzden oynayabileceği bir takıma gitti. Yattara çok iyi çalıştı. Daha profesyonel. Verim olarak Fenerbahçe maçında verdiği verimi, grup maçlarında ve Antalya maçında veremedi. Fenerbahçe maçında attığı gol dışında da iyiydi. Yatara daha üretken olabilirse çok daha faydalı olabilir. Jaja ise nitelikli bir oyuncu. Topu olumlu kullanıyor. Ancak tipik bir santrafor değil. Ama bu bölgede oynatılabilir. Kilo almaya müsait bir oyuncu. Topla çabuk ve hızlı. Faydalı olabilecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"UMUT'U ZORLA OYNATMALIYDIM"

Liverpool maçı öncesinde Umut'la ilgili yaşanan sıkıntıda herkesin hatası olduğunu da ifade eden Güneş, "Bazı şeyler eksikse, biz eksik yapmışızdır. Dolayısıyla Umut konusunu karmaşık hale getirmek gereksiz. Benim o günkü hatam Umut'u oynatmanın yollarını aramam. Zorla veya baskı yaparak oynatabilirdik. Bunlar bitmiş hadiseler. Şimdi suçlu ararken kulübü yıpratıyoruz. Hata vardır, süreç hatalı işlenmiştir, zarar çekilmiştir. Yeni zararlar çekmemek için bu konunun üzerine gitmememiz gerek. Futbol basit bir oyun. Basit olduğu için güzel. Karmaşık hale getirerek eskiye döndürüyoruz. Bu konuda spekülasyon yapmanın bir yararı yok" dedi.

Haberin Devamı

"İYİLEŞTİRMELER KULÜBÜN TEMELİNE KOYULAN DİNAMİT GİBİDİR"

Son dönemde performansında ciddi bir düşüş meydana gelen Colman'ın, aldığı ücrete zam yapılmamasıyla, performansının bir ilgisi olmadığını da vurgulayan Güneş, şu ifadeleri kullandı: "Colman'ın vücuduyla beyni aynı uyumu göstermiyor. Geçmişte iyileştirmelerle ilgili yine sıkıntısı olmuş. Bu iyileştirme kulübün temeline koyulan dinamit gibidir. Anlaşmalar transfer dönemlerinde yapılır. Colman'a söyledim, sen işini yapacaksın diye. Eğer işini yapmazsan bugün kazandığını da kazanamazsın. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Türkiye hariç tüm dünyada oyuncuların aldığı ücretler aşağıya düşüyor. Colman olayını geçiştirmedim, tam tersine onun üzerinden mesajlar vermeye çalıştım. Colman her maç bundan dolayı oynamıyor diyemeyiz. Dikkatini verdiğinde faydalı oluyor. Oyuncunun ruh halini düzeltmek görevimiz. Yabancı oyuncuların sorunları biraz daha fazla oluyor. Çünkü zaten para kazanmak için buraya geliyorlar."

"MİLLİ TAKIM TERCİHLERİ KONUSUNDA KONUŞMAM YERSİZ"

Basketbol milli takımının sergilediği performansla gururlandıklarını da ifade eden Güneş, "Futbol milli takımın oyuncu tercihlerine saygı duymamız gerek. Daha önce Selçuk alınmamıştı, şimdi alındı. O zaman neden alınmıyor diye eleştirseydik, bugün ne diyecektik. Biz bile kendi oyuncularımızı tercih ederken tereddütler yaşıyoruz. Bunun üzerinden tartışma başlatmak istemeyiz. Bizim görevimiz oyuncularımızı hazırlamaktır. Onur gitti, Selçuk gitti, yarın Egemen, Sezer, Engin veya Ceyhun ya da başkaları gider. Bu konuda konuşmak yersiz" dedi.

YATTARA MİLLİ TAKIMDA YILDIZLAŞTI

Trabzonspor'un kaptanı Ibrahima Yattara, ülkesi Gine'nin 2012 Afrika Uluslar Kupası eleme grubunun ilk maçında Etiyopya'yı 4-1 yendiği maçta bir gol-iki asistle yıldızlaştı ve galibiyette başrolü oynadı. Dün akşam Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da sağanak yağmur altında oynanan karşılaşmada geriye düşen Gine, 34. dakikada Yattara ile beraberliği yakaladı. Kaptan, hakemin karşılaşmayı sağanak yağmur nedeniyle 20 dakika durdurmak zorunda kaldığı ilk yarının bitimine iki dakika kala bu kez Manisasporlu Omar Kalabane'ye yaptığı asistle Gine'nin soyunma odasına 2 - 1 önde gitmesini sağladı. Gine, ikinci yarıda yine Yattara'nın asistiyle topla buluşan Karamoko Cisse ile farkı ikiye çıkardı ve ardından Kamil Zayatte'nin golü, 'Ulusal Filler'e 4-1'lik zaferi getirdi. Gine Milli Takımı'nın Fransız teknik direktörü Michel Dussuyer, Yattara'ya karşılaşmada 90 dakika boyunca görev verirken, oyuncuyu alkışlatmak için uzatma dakikalarında dışarı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!