Herkes yasalara uymak zorunda

Güncelleme Tarihi:

Herkes yasalara uymak zorunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2012 00:00

Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasında yaşanan park kavgasında şov yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yasalara herkesin uymak zorunda olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çukurambar’da Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasındaki park kavgasında, Çankaya Belediyesi’nin yasalara uymak zorunda olduğunu belirtti. Gökçek, Selanik Belediye Başkan Yardımcısı Pengas Spyridon, belediye bürokratları, Yunanlı iş adamları ve gazetecilerden oluşan Yunanistan heyetini makamında ağırladı. Heyetle görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gökçek, Büyükşehir ve Çankaya belediyeleri arasındaki park kavgasını değerlendirdi.

Şov yapıyorlar

Çankaya Belediyesi’nin bölge parkı ilan edildiği halde Çim Amfi yapımını sürdürdüğünü belirten Gökçek, “Suç duyurusunda bulunduk. CHP, Ankara’daki beceriksizliklerini örtebilmek maksadıyla bir takım şovlar yapmaya çalışıyor. Milletvekillerini alıyorlar, il başkanlarını alıyorlar birlikte gidiyorlar parkın başına. Türkiye’de yasa var, sen yasaları yok say, kalk ondan sonra git orada şov yap, sevsinler bunları” dedi.

Haberin Devamı

Yasalara uyacaklar

Gazetecilerin Başkan Tanık’ın önceki gün basına yaptığı açıklamada yaşanan park kavgasını kovboy filmlerine benzetmesini hatırlatması üzerine Gökçek, “Kendileri kovboyculuk yapıyorlarsa oynamaya devam etsinler. Onların işi şov yapmak. Herkes yasalara uyacak, yasalara uymaya mecbur. İşine gelse de uyacak, gelmese de uyacak. Gelmezlerse de hukuken, kanunlar onları yasalara uydurur” diye konuştu.

ODTÜ’ye sürpriz teklif

Başkan Gökçek, ODTÜ’den yol geçirilmesi projesine de değinerek şöyle konuştu:
“Ankaralının ihtiyacı olan yol varsa bu yol yapılır, bunu kimse engelleyemez. Kararlıyız. İnşallah ODTÜ’ye yeni bir sürpriz teklifle televizyonlarda da göstermek kaydıyla, halkın desteğini de almak kaydıyla bu önümüzdeki hafta sonu bazı şeyleri kamuoyuna takdim etmek istiyorum. Türkiye’nin yasaları neyse onlar tatbik edilir. İnsanların keyfine göre hareket yapılmaz, kanun var. Herşey prosedürlerine göre tespit edilir, prosedürler yerine getirilir, prosedürler neyse yol da yapılır, herşey de yapılır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!