Herkes uyurken istinat çöktü

Güncelleme Tarihi:

Herkes uyurken istinat çöktü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 16:06

Mamak Şahintepe Mahallesi’nde sabaha karşı 04.30 sıralarında istinat duvarı büyük bir gürültüyle çöktü. Hasar gören iki apartmanda oturan 19 aileyi uyandıran ve sokağa dökülmelerine neden olan çökme nedeniyle Mamak Belediyesi binaları mühürledi. Apartman sakinleri kontrolsüz iskan verildiğini öne sürerek, belediyeyi eleştirdi. İstinat duvarının çökmesi sonucu binaları zarar gören vatandaşlar, valizleri ile dışarıda kaldı.

Haberin Devamı

Mamak Şahintepe Mahallesi’nde, Onurcan ve Aydoğdu Kaygusuz apartmanlarının arasında kalan istinat duvarı, dün sabaha karşı saat 04.30 sıralarında karşı büyük bir gürültüyle çöktü. Alt katlarda oturan vatandaşlar büyük panik yaşarken, iki apartmandaki 19 aile dün gün boyu evlerine giremedi. Mamak Belediyesi, birinde çökme tehlikesi bulunan iki binayı mühürledi. Daha önce Mamak Belediyesi de dahil 5 farklı kuruma istinat duvarındaki tehlikeyi dilekçeyle bildirdiklerini belirten Aydoğdu Kaygusuz apartmanı yöneticisi Zeynel Kaygusuz şunları söyledi:

İNSANLAR ÖLÜMDEN DÖNDÜ

“Bu belediyenin(Mamak Belediyesi) suçu. Sorun altyapıdan kaynaklanıyor. Bakmadan, kontrol etmeden buraya iskan vermiş. 14 metrelik duvar kayıp komple bizim binamıza vurdu. Bayağı hasar verdi. Alttaki evlerin duvarları yıkıldı, insanlar ölümden döndü. Mamak Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne, ASKİ’ye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na daha önce dilekçe vermiştik. Ancak bir sonuç alamadık. Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz.” Onurcan apartmanı sakini Hasret Çiçek ise, “Ortada kaldık. Bu mağduriyetin bir cezası olmalı. Kiminin çocuğu var, hasta olanlar, sınava hazırlananlar, tek başına yaşayanlar var. Belediyenin buraya yapı denetim onayını vermemesi gerekirdi. Biz yine yıkılacak korkusu yaşayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

FORE KAZIK  KULLANILMALI

CHP’li Mamak Belediye Meclis Üyesi Yusuf Sağlık, bölgenin genelinde çökmelerin zaman zaman yaşandığına dikkat çekti. Sağlık, “Burası eski gecekondu bölgesi. Eğim ve kanal problemleri var. Kanalları bağlamayınca binaların temellerine akıyor. Sağlıklı kontrol yapılmayınca sonuçları bu oluyor. Yeni ruhsatlar verilirken jeolojik etütler sağlam yapılmalı. İstinat duvarlarında fore kazık kullanılmalı” diye konuştu.

DUVARI BELEDİYE İNŞA EDECEK

Vatandaşların mağdur edilmeyeceğini belirten Mamak Belediyesi yetkilileri ise yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: “İstinat duvarının yapımına yarın (bugün) biz başlıyoruz. Yapım yaklaşık bir ay sürecek. Belediye ve kaymakamlık olarak vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz ve madde destek sağlayacağız. Burada bütün sorumluluk yapı denetim firması ve müteahhite aittir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!