Herkes terk etti annesi kaldı

Güncelleme Tarihi:

Herkes terk etti annesi kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 00:00

Tokat'ta beynindeki sıvı nedeniyle geçirdiği ameliyatların ardından yatalak hale geldiği ve hastalığının ardından eşi tarafından terk edildiği belirtilen 24 yaşındaki Rabiye Demirkol, 4 aylık oğlu Yağız Kayra ile annesinin yanında hayata tutunuyor.

Haberin Devamı

Annesi Suzan Mert, Rabiye'nin kafatasına, 12 yaşındayken beynindeki sıvı nedeniyle ameliyatla şant yerleştirildiğini söyledi.
İki yıl önce evlenen kızının geçen yıl Ramazan ayında yeniden rahatsızlandığını ve onu hastaneye götürdüğünü dile getiren Mert, “Burada kızımın kafasındaki şant çıkarıldı ve bizi taburcu ettiler. Rabiye 10 gün sonra rahatsızlanınca kafatasına tekrar şant takıldı. Kızımın gebeliği 8 aya gelince de karnındaki çocuk ameliyatla alındı. Doğumdan sonra kızım tekrar ameliyat oldu ve şantı değiştirildi. Üçüncü ameliyatın ardından bizi Ankara'ya sevk ettiler” diye konuştu. Mert, kızının Ankara'da da ameliyat edildiğini bildirdi.


Rabiye'nin, yürüyemediğini ve hafıza kaybı yaşadığını dile getiren Mert, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Sağlık Bakanı ve Tokat Valisi'nden kızı için iyi bir doktor ve tedavi desteği istedi.

Haberin Devamı


Anne Mert, Rabiye'nin hastalığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Gümrük Muhafaza Memurluğu Bölümü'ndeki eğitimini sürdüremediğini, hastalığının ardından da eşi tarafından terk edildiğini belirterek, “Bir daha ne aradı, ne de sordu. Torunum Yağız Kayra ve kızıma biz bakıyoruz. Ölünceye kadar da bakacağım” dedi.
Rabiye'nin kardeşi Salih Mert ise “Ablam için hastaneden sağlık raporu aldık. Yüzde 96 özürlü raporu verdiler. İlgili yerlere başvurunca, evimize gelerek inceleme yapacaklarını söylediler. Bugüne kadar kimse gelmedi. Sürekli bez ihtiyacı oluyor, bunlar bizi de aşıyor” diye konuştu.

 

UZMAN GÖRÜŞÜ


Tokat Devlet Hastanesi'nde görevli Beyin Cerrahı Dr. Salih Güneri, Rabiye'nin hidrosefali tanısı ile birkaç yıl önce ameliyat geçirdiğini dile getirerek, “İki hastanede şantı değiştirilmiş. Rabiye'nin enfeksiyon kaptığını tahmin ediyoruz. Hidrosefali hastalarının birçoğunun şantını değiştiriyoruz. Sonra normal olarak hayatlarına devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!