Herkes oynuyor

BUGÜN CHP Ankara İl Başkanlığı için büyük bir yarış olacak. Sözde bütün adaylar Ankara Büyükşehir hedefi ile yola çıktıklarını ileri sürecekler.

Haberin Devamı

Ama üzülerek görüyorum ki, hedef yeni PM’nin ve MYK’nın şekillenmesine doğru gidiyor... Özellikle sayın Kılıçdaroğlu’nun telkinlerine rağmen, bir çok Genel Başkan Yardımcısı, Ankara’dan çıkacak Genel Kurultay delegasyonundan pay alabilip yeniden seçilebilmek adına Ankara seçimlerine müdahil oldular...
Doğru olan neydi ne oldu?
Doğru olan mahalle seçimlerinin günler öncesinden, örneğin Çankaya-Bahçelievler mahallesi seçim günü ve yerinin, orada ikamet eden partililere internet sitesinden açıklanmasıydı... Böylelikle mahallelerinden ilçe delegesi ya da ön seçim delegesi seçilmek isteyenler, ilçenin listelerine muhtaç kalmayacaklardı...
Ama bu gerçekleşmedi...
Sonrasında, gene örneğin Çankaya kongresinde, mahallelerden seçilip gelen delegeler, il delegasyonunu özgür iradeleri ile belirleyeceklerdi. Ama bu da olmadı. Çankaya kongresinde çarşaf liste yerine demokratik olmayan blok liste ile il delegasyonu oylandı ve delegeler ve partililer, son dakika seçim bitince listeyi öğrenebildi.
Şimdi sözde seçim ile fiiliyatta ise ağırlıklı olarak atama ile gelen il delegeleri ile bir kongre yapılacak.
CHP içe dönük yapısından mutlaka kurtulmalıdır! Türkiye’nin hali ortada, artık herkes kişisel hesaplarından arınmalıdır...
Yeni CHP diyoruz ama İl Kongresi’ne maalesef CHP’nin eski yüzleriyle gidiyoruz.
Umarım, birileri Çankaya ve Yenimahalle ile yetinecek diye, önümüzdeki potansiyel CHP’li Belediye adayları, Etimesgut, Mamak, Gölbaşı ve Büyükşehir
Belediyesi’ni heba etmeyiz...
 Engin BALIM- CHP Çankaya Üyesi

BENİM ADAYIM

Haberin Devamı

BENİM Ankara İl Başkanlığına adayım, zorlu CHP yollarını gençlik örgütü Başkanı olarak aşan ‘Zeki Alçın’dır.

Şevket ÇORBACIOĞLU
SAV SAVAŞLARI

CHP Ankara İl kongresi öncesinde, parti içi mücadele yükselmeye başladı.
İlçe kongrelerinde yaşanan “ittifaklar” kongre günü gelip çatınca, çatırdamaya başladı.
CHP Ankara İl başkanlığı tartışmaları bugüne kadar “birlikte” görüntü veren ekipleri yeniden saflaşmaya itti
Ne Önder Sav ne de Önder Sav’la birlikte aktif siyaset yapan hiç kimse, CHP Ankara İl kongresinde “doğrudan” taraf değil.
Her şeye rağmen seçilen yüze yakın delegeyi etkilediği düşünülen Önder Sav cephesinin desteğini de amaçlayan bu spekülasyonları ne sonuç vereceği belli değil.
Ankara’da “akrabalar” arasında patlak veren iktidar kavgasında “kozlar” Önder Sav üzerinden paylaşılsa da, gerçeği tüm Ankara CHP il delegeleri biliyor.
Ankara CHP’de “dayı-yeğen” arasında patlak veren iktidar kavgası nereye varacak ve nerede duracak hep beraber izleyeceğiz.
CHP’de siyasetin düştüğü bu içler acısı tablo daha ne kadar sürecek acaba?
İmambakır ÜKÜŞ

Haberin Devamı

‘Neden’ diye soruyorum

ANKARA’da bir mahalle Yaşamkent; bu mahallede bir cadde “3250”  bu caddenin üzerinde 1000 konut...
Bu konutlarda, Büyükşehir Belediyesine yükümlülüklerini yerine getiren,
Enerjisa’ya elektrik bedelleri ödeyen, Başkent Doğal Gaz şirketinden peşin  parayla doğal gaz alan, Yenimahalle Belediyesi’ne çeşitli vergiler veren bu şehrin insanlari oturmaktadır.
Büyükşehir ile elektrik şirketi arasındaki anlaşmazlik yüzünden 3250. Cadde gece karanlığa gömülmektedir. Neden?
Doğal gaz şirketi, 3250 CD Park Flora Sitesi önündeki reglaj istasyonu çevre kirliliği oluşturmasina engel olmamaktadir. Neden?
Yenimahalle Belediyesi 3251 Cadde ile Park Flora Sitesi önündeki imarda yeşil alan (park) olarak gösterilen 8 dönüm yerin islahi için bir çalışma yapılmamaktadır. Neden?
Büyükşehir Belediyesi bu alanda biriken yağmur suyunun nakledilmesi için gerekli olan drenaj sistemini devreye almamaktadır neden?
Yoksa, ölümcül bir trafik kazası, bulaşıcı bir hastalık, biriken suyu bir çocuğun düşmesimi boğulması, 8 dönümlük yeni bir çöplüğün oluşması mı beklenmektedir.    Ali TERZİ

Yazarın Tüm Yazıları