Herkes ölür ama herkes yaşamaz

Güncelleme Tarihi:

Herkes ölür ama herkes yaşamaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 21:35

Jetskilere bağlanarak uçan kaykay ürünüyle yepyeni bir sektör yaratan Zapata Racing CEO’su Franky Zapata, girişimcilere seslendi: “Korkmayın, kendinize inanın. Herkes ölür ama herkes yaşamaz. Herkes aksine inanıyor olsa bile siz kendinize inanın.”

Haberin Devamı

İNOVASYON Haftası’nın en dikkat çeken konuklarından biri “uçan adam” olarak ün salan ‘Flyboard’ üreticisi Zapata Racing CEO’su Franky Zapata idi. Jetski’ye bağlanarak çalışan uçan bir kaykay geliştiren Zapata, yepyeni bir sektör yaratmayı başardı. Flyboard’u fikrinin nasıl çıktığını anlatan Zapata, “Uçmayı hayal ederek flyboard’u hayata geçirdim. Başta Fransa’da küçük ölçekli satışlarımız olur diye düşünmüştüm. Youtube’a koydum ve ertesi sabah 2 bin kişiden sipariş aldım. Kısa sürede dünyaya yayıldı. Beş yıl gibi kısa bir sürede Flyboard sporunu ve endüstrisini ortaya çıkardık” dedi. Geliştirdiği ilk Flyboard modelini arkadaşlarıyla sahilde test ettiklerini anlatan Zapata, “Jetskiden kaykaya bağlanan boruları ince seçmişim. 10 cm bile havalanamadım. Arkadaşlarım ve sahilde meraklı gözlerle beni izleyenler güldü. Hayalinize inanmak çok önemli. Yeni hesaplamalar yaptım. Küçük boru seçtiğimiz anladım. Sonrasında boruları aldım, arkadaşım düğmeye bastı ve o kadar yükseldim ki plaja düştüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

PARAYI ARAÇ OLARAK DÜŞÜNÜN

İnovasyonun ilk koşulunun amaç belirlemek olduğuna dikkat çeken Franky Zapata, şunları söyledi: “Bir ürün yaratırken ekibimle beraber, bir şeyi öylesine yapmıyoruz. Flyboard’u tasarlarken amacımız da uçmaktı. Ben uçmayı hayal ettim ve hayalimin peşinden sonuna kadar gittim. Ana amacımdan hiçbir zaman sapmadım. İnovasyon alanında çalışmak istiyorsanız, parayı bir hedef değil araç olarak düşünmelisiniz. Önerim, korkmayın, kendinize inanın. Herkes ölür ama herkes yaşamaz. Herkes aksine inanıyor olsa bile siz kendinize inanın. Çok çalışırsanız kesinlikle hedefinize ulaşırsınız.”

DOĞRU KİŞİLERİ BULUN

Şu anda 15 kişilik bir ekipleri olduğunu ifade eden Zapata, şirketlerde en önemli noktanın ekip olduğunu belirtti. Zapata, “Doğru kişileri bulmak zor. Bizim vizyonumuz bir takım şeyleri değiştirmeyi hedefliyor. İstediğimiz şey özgürlüğü yakalayabilmek. Aynı şekilde düşünen kişilerle ekibi kurmak gerekiyor. Bu ekibi kurmak 20 yılımı aldı. Ekibimizde mühendis yok Ancak dört inovasyondan sorumlu çalışan var. 2 kişi tasarım yapıyor. Bir takım fırsatları hayaller eşliğinde yaratıyoruz. Bir hayalden yola çıktık. Milyonlarca sorunla karşı karşıya kaldık. Her şeyi sıfırdan kurmamız gerekti. Ancak doğru ekiple hayalimizi gerçekleştirmeyi başardık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

BORULARDAN BAĞIMSIZ OLARAK DA UÇACAK

ZAPATA, jetski motoruyla çalışan uçan kaykayın yanı sıra üzerinde motoru olan ve borulardan bağımsız olarak uçabilen bir model daha geliştirdi. Bu yıl içinde ilk kez deneme uçuşlarını yapan ‘Flyboard Air’ adındaki model, satışa çıkmak için düzenlemelerin yapılmasını bekliyor. Konu hakkında bilgi veren Zapata, “Askeri alanlarda kullanılmak üzere birçok görüşme yaptık. Ancak ben bu modelin uçmak isteyen kullanıcılara daha önce ulaşmasını istiyorum. Bu yüzden gerekli düzenlemelerin yapılmasından sonra satışa çıkmasını bekliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!