Bunlar da Türk işi Darth Vader'lar!

Güncelleme Tarihi:

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2015 11:49

‘Star Wars’ efsanesinin yeni filmi ‘Güç Uyanıyor’un vizyona girmesiyle bayram eden, en çılgın hayranları bulduk. Aralarında Gezi eylemlerine Darth Vader kostümüyle katılan da var, bütün bir kolunu Star Wars dövmeleriyle kaplayan da, oyuncuları Türkiye’ye getiren de, evini koleksiyonundaki objelerle kaplayan da...

Haberin Devamı

GÜÇ NASIL UYANDIYSA GEZİ RUHU DA ÖYLE UYANACAK
Ateş Çetin (32, özel bir firmada satış temsilcisi)

Gezi’ye Darth Vader kostümüyle katılmaya nasıl karar vermiştiniz?
-Herkes tepkisini farklı şekillerde gösteriyordu. Bu tepkilerin mizahi tarafı dikkat çekiyordu. Ben de kendi tarzımla katılmak istedim. Kostümü giyip evden
çıkmadan önce “Başıma bir iş gelir mi” diye bir an düşündüm. Sonra akışına bırakmaya karar verdim. Hayatımın en unutulmaz günlerinden biri oldu.

Nasıl tepkiler aldınız o gün?
-Adım başı fotoğraf çektirmek isteyenlerden toplanma alanına ulaşamamıştım. İnsanlar alkışladı; “Yürü be Darth Vader!”, “Göster günlerini!” diyenler, arkamdan yürüyenler oldu.

Darth Vader gerçekten o gün orada olsaydı, neler yapardı?
-Bildiğiniz gibi filmdeki temel görevlerinden biri galaksi genelindeki bir isyanı güç kullanarak bastırmak. O yüzden o gün orada olsaydı, ne yapacağı kimin tarafını tuttuğuna göre değişirdi.

Haberin Devamı

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar


Gezi ruhunun kaybolduğunu söyleyenler var. Star Wars dünyasından bir bakış açısıyla ne diyorsunuz buna?
-2005’te sonuncu olacağını zannettiğimiz film gösterime girdikten sonra Star Wars evreni bir duraklama dönemine girdi. Bazı hayranlar ümidi kesti. Ama şimdi yeni maceralar başlıyor. ‘Güç uyanıyor’, hayranlar da öyle... Aynı şey Gezi ruhu için de geçerli. Zamanı geldiğinde o da uyanacak.

Kendinizi kaptırıp gerçek hayatta da Darth Vader’laştığınız oluyor mu?
-Aslında sakin biriyim. Ama bazen korkutucu olduğumu söylüyorlar. Bazen karşı tarafa iş yaptırabilmek için “Keşke ‘güç’ gerçek olsa” diyorum içimden.

Yeni filmden çıktıktan sonra insanlar sizi Kylo Ren’e benzettiklerini, ‘onun daha yakışıklısı’ olduğunuzu söyledi. Bu ne hissettiriyor?
-Bu benzetilmeyi filmi izlemeden önce duymak hoşuma gitmişti. Ama filmi izleyince Kylo Ren’i sevmedim. Darth Vader benim her zaman gözdemdi, öyle de kalacak. Spoiler vermeyeyim ama filmdeki önemli olay nedeniyle salondan çıkmaya korktum çünkü üstümde onun kostümü vardı.

Haberin Devamı


BAKTIK ‘GÜÇ’TE BİR DALGALANMA OLUYOR EVLENELİM DEDİK
Ceyda Doğan Karaş (30, sunucu, yazar, editör)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar

Eşimle bir kostüm etkinliğinde tanıştık. O, organizatördü. İlerleyen dönemde laf lafı açtı, baktık ‘güç’te bir dalgalanma oluyor, evlenelim dedik. ‘Star Wars’u sevmeyen biriyle olamazdım.

* Tüm dünyada Star Wars günü (‘May The 4th Be With You’) olarak bilinen 4 Mayıs’ta evlendik. Davetiyelerden tutun düğün pastasına kadar her şey Star Wars konseptindeydi. Şimdi de evimizin salonu tamamen Star Wars’a ayrılmış durumda.


SAĞ KOLU STAR WARS DÖVMELERİYLE KAPLI
Aksu Trakyalı (39)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar

Haberin Devamı

Dart Malgus, Darth Vader, AT-AT ve Ölüm Yıldızı dövmelerim var. Sağ kolum tamamen bunlarla kaplı. Bir de bir uzay savaşını anlatan bir kompozisyon var. Nişantaşı’ndaki Kobay Kronik Tattoo’da yaptırdım hepsini. Sırada sol kolum var.

 

OTO YIKAMACININ ADINI STAR WASH KOYDUM
Ali Şakir Uysal (45)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar

Halkalı’da Fatih Caddesi’nde kardeşimle işlettiğimiz bir oto yıkama dükkânımız var. Beş yıl önce açtık. Dükkânın adını Star Wars sevgim nedeniyle Star Wash koydum. Gelip önünde fotoğraf çektiren çok oluyor. 


ÜÇ IŞIN KILICIMI ÇOCUKLARA VERDİM

Utku Öktem (36, Mağaza Sahibi)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar

Haberin Devamı

Kadıköy’de bir mağazam var. Her gün vitrindeki Darth Vader’ı görüp ağlayan çocuklar, “Şu ışın kılıcı ne kadar” diye soranlar oluyor. Bugüne kadar üç ışın kılıcımı dayanamayıp karşılığında para almadan çocuklara verdim.


ÜÇ STAR WARS GRAFİTİSİ YAPTIM

Leo Lunatıc (Grafiti Sanatçısı)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar

Şu ana kadar üç Star Wars grafitisi yaptım. İkisi İstanbul’da iki çocuk odasında, biri de Bolu’da bir AVM’de. 

 

DARTH VADER ‘GÜÇ, ÇARŞI’DA ÇOK YOĞUN’ DEMİŞTİ
Ertan Ergil (37, JBC Yayıncılık’ın Sahibi)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar

2010’da, çok özel bir Darth Vader çizgi romanı hazırladık. Dave Prowse’u (Darth Vader) bu çizgi romanın imza günü için ülkemize davet ettik. Ülkemize bayıldı, yemekleri çok sevdi. İnönü Stadyumu’nu görünce, “Burası kimin sahası” diye sordu. Bir Beşiktaş taraftarı olarak gururla “Beşiktaş’ın” dedim. Durdu ve “Aa yani Çarşı” dedi. Çok büyük bir şok yaşadım. O ise “Güç Çarşı’da çok yoğun” diyerek bir kahkaha patlattı. Hemen bir Beşiktaş forması hediye ettim.

Koleksiyonumun yüzde 90’ını limitli heykeller, büstler ve replikalar oluşturuyor. Ayrıca evimde çok fazla Star Wars’la alakalı günlük kullanım eşyası var. Maddi olarak en değerli parçam Master Replicas’ın ürettiği bir FX ışın kılıcı. Zamanında sadece bir adet üretilmiş, tamamı altın kaplama bir kılıç bu. Sanırım değeri belli değil, satmam için teklifler geliyor. Manevi olarak en değerli parçam ise 2007’de San Diego Comic Con’da Dave Prowse’un üstüne kendi eliyle cep telefonu numarasını yazdığı kartpostal.
 

Haberin Devamı


ANNE, DARTH VADER’I NASIL BİLMEZLER?

Mert Eronat (3.5)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar


Bir yıl önce evde anne-babası Star Wars izlerken müziğine tutuldu. Sonra filmi izlemeye ve eve gelen herkese izletmeye başladı. Sürekli Star Wars tişörtü giymek istiyor. En sevdiği oyuncağı Darth Vader maketi ve ışın kılıcı. Yeni tanıştığı herkese Darth Vader’ı bilip bilmediklerini soruyor. Bilmeyenlerle karşılaşınca “Nasıl bilmezler” diye kızıyor.


EN BÜYÜK DERDİM TOZ NİKO FENERLİ 

(37, UluslararasI Bir Firmada Yönetici)

Bunlar da Türk işi Darth Vaderlar

Star Wars’ beni çocukluğuma bağlayan bir hobi. Koleksiyonumda yaklaşık 120 parça var. 80’li yıllarda anne-babamın aldığı iki Kenner figürle başladım. Sınırlı üretim büstler, heykeller, ışın kılıçlarıyla devam etti. En ilginç parça ise Türkiye’de 80’lerin sonunda üretilmiş lisanssız figürler. 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!