'Herkes ilkyardımı öğrenmeli'

Güncelleme Tarihi:

Herkes ilkyardımı öğrenmeli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2017 10:23

'Herkes ilkyardımı öğrenmeli'

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Tomruk, herkesin ilkyardım bilgisine sahip olması gerektiğini söyledi.

SDÜ Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Önder Tomruk, dünyada her yıl yaklaşık 56.5 milyon civarında ölüm meydana geldiğini belirterek, bunların yaklaşık 15 milyonunun kalp hastalıkları ve inme gibi damarsal sebeplerle olduğunu aktardı. Bu gibi durumlar yanında travma ve zehirlenme gibi sebeplerle ölümlerin de hızla arttığına işaret eden Tomruk, "Bu tür durumlarda her an hasta veya yaralının başında bir sağlıkçı bulunamayacağından dolayı herkesin ilkyardımı öğrenmesi ve sağlık yardımı gelinceye kadar kişiyi yaşatması önem arz etmektedir" dedi.

İlk yardımın öneminden bahseden Tomruk, "Yaralı kişinin hayatının korunması ve mevcut durumunu iyileştirmek öncelikli amaçtır. Hayatın kurtarılması her şeyden önce gelir. Yani yaralı bir kişide hayatı tehdit eden bir durum varsa bu durumun ortadan kaldırılmasına çalışılmalıdır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!