Herkes Fener ve G.Saray'ı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Herkes Fener ve G.Sarayı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2011 14:40

Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu, “35 senelik Türk hentbol tarihinde ilk kez bir kulüp takımımız Avrupa kupalarında final oynayarak, branşın tavan yapmasını sağladı” dedi.

Haberin Devamı

Kulüpler bazında bir ilk yaşandığını ve bayanlarda Antalya Muratpaşa  Belediyesi takımının Çalenç Kupası'nda final oynadığını hatırlatan Eyüboğlu,  “Türk hentbol tarihinde bir ilk. Bu sene kurdukları takım da kupanın en iddialı  takımlarından bir tanesi. Gelecek senede inşallah final oynar veya kupayı  alabiliriz. Hentbol açısından önemli. Erkeklerde Beşiktaş ilk 8 takım arasında  girmeyi başardı” ifadelerini kullandı.

Bayan Hentbol Milli Takımı'nın Avrupa şampiyonası finallerine gitmek için  bir avantaj yakaladığını belirten başkan Eyüboğlu, “Milli takımlar bazında bayan  milli takımımız gruptaki ilk maçında Fransa'ya yenildi. Makedonya'yı kendi  sahamızda 8 sayı farkla yendik ve bun avantajla da Avrupa şampiyonasına katılmak  için iddialı bir pozisyona geldik. Deplasmandaki maçta Makedonya'ya 8 sayının  altında kaybedersek ya da yenersek, ilk kez finallere gitme hakkı kazanacağız. Bu  da çok önemli bizim açımızdan. Erkek Hentbol Milli Takımı da Avrupa  şampiyonasında zorlu bir grup kurası çekti. Ukrayna ve Portekiz ile aynı grupta  yer aldık. Ukrayna, Avrupa'da hentbolda söz sahibi bir ülke. Orada şansımızı  kaybettik” diye konuştu.

Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bekliyoruz”

Bilal Eyüboğlu, dünya sıralamasında erkeklerde 22'nci sıradan 20'nci  sıraya, bayanlarda ise 17'ncilikten 15'inciliğe yükseldiklerini hatırlatarak,  şöyle devam etti:
“Galatasaray Kulübü'nün hentbol şubesi kurmaya ilişkin açıklaması çok  önemli. Bu açıklama sonrasında hentbolda patlama olacağını düşünüyoruz. Beşiktaş  Kulübü, hentbolun Türkiye'de oynandığı ilk günden bu yana branşın içinde yer  aldı. Şimdi herkes heyecanla Galatasaray ve Fenerbahçe'yi bekliyor. Galatasaray  açıklamasını yaptı. Şimdi Fenerbahçe ile ilgili çalışmalar olacak. Bunu da olumlu bir şekilde sonuçlandırıp, hentbolu tavan yaptırırız diye düşünüyorum.  Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın açıklaması sonrasında kendisiyle direkt  görüşme yaptım. Yönetimde bu kararı aldıklarını söylediler. Bana hem bayanlarda,  hem erkeklerde hentbol şubesi kuracaklarını söylediler. Asbaşkanları Adnan Öztürk  ile görüştüm. O da aynı şekilde görüş bildirdi. Gelecek sene başka kulüplerde bu  işin içine girecek. Örnek olarak Mersin İdmanyurdu. Bu yıl lige yıldızlar ve  gençlerde katıldılar. Onlardan da patlama bekliyorum.”
        
Salon inşaatının tüm hızıyla sürdüğünü anlatan Eyüboğlu, “Bu konuda  sayın bakanın desteği var. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın yaptırdığı bir tesis.  Hesabımıza göre mart ayı başında bitecek diye düşünüyoruz. Havaların durumuna  göre mart sonunu da bulabilir. Ama bu hızla giderse dediğim tarihten önce de  bitebilir. Hava durumuna bağlı” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!