Herkes Atiye'yi konuÅŸuyor

Güncelleme Tarihi:

Herkes Atiyeyi konuÅŸuyor
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 13, 2007 00:00

<1>Foto <1>galeri <1>/ <1>Video Hollandalı bir anne ve Türk babanın kızı olan 17 yaşındaki Atiye Deniz, "Gözyaşlarım" adlı ilk albümüyle dikkat çekti."Don't Thing" adlı şarkısı Youtube'da 500 bin kişi izlenen Atiye, "Açık saçık giyinmeyi sevmiyorum. Bu benim tarzım ve böyle kalacağım. Kadınların abartılı açılmaya, oralarını buralarını göstermeye niye ihtiyaçları oluyor ki... Kendilerine güvenleri yok sanırım. Ben fazla makyaj yapmayı da sevmiyorum mesela. Ben doğallıktan yanayım" diyor.

Herkes Atiyeyi konuÅŸuyor

Atiye'nin fotoğrafları için tıklayınız

Haberin Devamı

 Atiye'nin video klibi için tıklayınız...

17 yaşında, 5 dil biliyor herkes Atiye’yi dinliyor
Atiye Deniz, Hollandalı bir anne ve Türk babanın kızı. Gözyaşlarım adlı ilk albümüyle dikkat çeken 17 yaşındaki Atiye’nin "Don’t Think" adlı şarkısını Youtube’da 550 bin kişi izledi. Klibinde sergilediği seksi danslarına rağmen, o normal hayatta tam bir anne kuzusu.

Önce Atiye Deniz’i bir tanıyalım...
- Almanya Bremen’de doğdum. 17 yaşındayım, Kasım’da 18 olacağım. Babamın işi dolayısıyla Amerika’da, Türkiye’de, Hollanda’da ve Almanya’da yaşadım. Halen Almanya’da yaşıyorum. Babam organik ürünler işi yapıyor ve biz onunla çok dolaştık. Annem Hollandalı, babam Türk. Küçük yaştan beri dolaşıyorum, çok farklı kültür ve müzikleri dinledim, çok şanslıyım. Lise son sınıfta okuyorum ve okul bitince Türkiye’ye gelmeyi düşünüyorum. Sadece müzik yapmak istiyorum.

Haberin Devamı

Müziğe nasıl başladın?
- Küçükken babam bana darbuka çalmayı öğretti, karşılıklı çalardık onunla. Ritm duygum gelişti. Bununla birlikte piyano ve şan dersleri almaya başladım. Dans derslerine de devam ettim ve bu işi yapmaya karar verdim.

’Gözyaşlarım’ albümündeki ’Don’t Think’ adlı parçayla özellikle internette büyük bir çıkış sağladın değil mi?

/images/100/0x0/55eaffb2f018fbb8f8a46230
- Evet parça çok büyük başarı sağladı. Klibi internette 550 bin kişi izlemiş, bu çok önemli bir rakam ve çok seviniyorum. Albümümün yarısı Türkçe yarısı İngilizce ve parçalar, besteler bana ait. Türkçe sözleri babam yazıyor, İngilizceleri ben yazıyorum.

Klibinde çok güzel dans ediyorsun.
- Evet, neredeyse bebekliğimden beri dans ediyorum. Her tarzda ders aldım. Bale, hip-hop, jazz, oryantal yaptım ve bunların hepsini birleştirdim. Çok seviyorum dans etmeyi. Ben yeni bir tarz yarattım. Oryantali ve R&B’yi karıştırmak istedim. Bunu da başardığıma inanıyorum. Şimdi ’Don’t Think’in ardından ’Hali Hali Hal’ şarkısına klip çektik. Avrupa MTV ile anlaştık, klip orada da yayınlanacak...

Haberin Devamı

Annen Hollandalı, baban Türk... Arada kalan bir kültürün oldu mu?
- Aslında hiç sorun yaşamıyorum. Hem Hollandalı, hem Türk hissediyorum kendimi. Her iki kültürün de avantajlarını yaşıyorum.

Vejetaryen misin?
- Evet vejetaryenim ama balık yiyorum. Çünkü balık çok sağlıklı. Et yemek sağlıklı değil. Yenirse de bence organik et yemek lazım. Benim en iyi arkadaşım da benim gibi vejetaryen ve organik besinlerle besleniyor.

Herkes Atiyeyi konuÅŸuyor
Kaç dil biliyorsun?
- 5 dil biliyorum. Ä°ngilizce, Türkçe, Flemenkçe, Almanca ve Fransızca... Åžimdi ise Ä°spanyolca öğreniyorum. Dilleri öğrenmek bana çok kolay geliyor ve bunu müziÄŸime de yansıtmak istiyorum. Hiçbir zaman fen ve matematik derslerinde baÅŸarılı olmadım.Â

Haberin Devamı

Türkiye’de yaşamayı düşünüyorsun okul sonrasında. Burası hakkında neler biliyorsun?
- Türk insanlarının sıcaklığı hiçbir ülkede yok. Bunu çok seviyorum. Ama bazen de çok kaotik geliyor bana. Buna alışmam gerek.

Çocukları seviyor musun?
- Aslında hayvanları daha çok seviyorum. Kendi kardeşimi severdim ama çocuk benim için çok ileride düşüneceğim bir konu. Hayvanları sevmeyen insanları hiç sevmez...

Sahnede kimi beÄŸeniyorsun?
- Ben Sade’yi çok seviyorum. Açıkçası çok güzel biri ve çok güzel müzik yapıyor. Onun da ekstra bir şey yapmasına gerek yok. Doğal biri! Tracy Chapman da öyle... Sezen Aksu da öyle. Kaliteli müzikler yapıyorlar.

DOÄžALLIKTAN YANAYIM

Haberin Devamı

Kendini güzel buluyor musun?
- Evet güzel buluyorum.

Klibinde seksi giyinmişsin, normalde böyle kapalı ve spor musun?

Herkes Atiyeyi konuÅŸuyor

Röportaj: Dilek DALLIAĞ Fotoğraflar: Fatih YALÇIN

- Evet açık saçık giyinmiyorum. Sahne ve televizyonda seksi kıyafetler gerekli. Bu benim tarzım ve böyle kalacağım. Ama seksi kıyafetlere normal hayatta ihtiyacım yok. Doğal halimi seviyorum.

Açık giyinmek, seksi olmak durumu sana kötü mü geliyor?
- Bana kötü geliyor bu durum. Kadınların abartılı açılmaya, oralarını buralarını göstermeye niye ihtiyaçları oluyor ki? Kendilerine güvenleri yok sanırım. Ben fazla makyaj yapmayı da sevmiyorum mesela. Ben doğallıktan yanayım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!