Herkes Alevi siyaseti yapıyor

ALEVİ Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız dün bir bildiri yayınlanmış. Onur Öymen’e tepkilerini sürdürüyor. “İktidar ve muhalefet”e çatıyor; “Unutmayın bunların hepsi birer Onur Öymen” diyor.

Haberin Devamı

Öte yandan da, bu konuşma nedeniyle CHP’den istifa edip AKP’ye geçenleri “Yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorsunuz” diye de uyarıyor.
Balkız’ın bazı tespitleri doğru; ama bazı haksız görüşleri de var.
Öymen’in konuşmasının ‘cahilane’ olduğunu öne sürüyor.
Aslında o da “Alevi siyaseti” yapıyor. Balkız’ın konuşmasını özetleyerek veriyoruz:
“Politikacıların dilinden (Onur Öymen nedeniyle) Aleviler düşmez oldu. Herkes Alevileri konuşuyor. Herkes Alevilerin ne denli dostu olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.
Aleviler madem, hazine...
Bir türlü paylaşamıyorlar.
Ama öbür yandan da; bu toz-duman içinde, birlikte, hep birlikte, ağız birliği , işbirliği, açıktan ya da zimnen anlaşmışlar gibi, Onur Öymen’in mecliste yaptığı konuşmadan iki gün önce Alevilerin 8 Kasım 2009 günü Kadıköy’de  50 bin kişinin katılımı ile yaptıkları o görkemli mitingi, dile getirdikleri istemlerini görmezden geliyorlar.
Cumhuriyet tarihinin, demokrasi, laiklik tarihinin, Alevilerin kendi tarihlerinin bu büyük olayını görmezden gelmek hepsinin işine geliyor.
Aleviler “Eşit Yurttaşlık” talebi ile  364 gün aradan sonra 2. kez meydanlara inerken, bu sayın politikacılar Aleviler üzerinden miras kavgası yapıyorlar.
Meclistekileri ciddiyete davet ediyoruz.
AKP, CHP, MHP Alevilerin dostları iseler eğer; Alevilerin insani, vicdani, meşru ve yasal taleplerine yanıt vermelidirler.
“Onur Öymen Olayı” nedeniyle, AKP’nin Alevilerin yanındaymış gibi çıkışlarını ne denli samimi bulmuyorsak, CHP’nin yanıtlarını da aynı kategoride görüyoruz.
Bu arada Onur Öymen’e kızıp, yurdun çeşitli yerlerinde AKP’ye iltihak eden CHP’li  dostlara da bir sözümüz var: yağmurdan kaçıp doluya tutuluyorsunuz.”

Haberin Devamı

Eğitim Bir-Sen üzerinden yeni bir skandal daha

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya soruyor...
1- Milli Eğitim Bakanlığı’nın 31 Ekim 2009 tarihinde yaptığı ‘Eğitim Kurumu Müdür Yardımcılığı’ sınavının soruları Memur-Sen’e bağlı ‘Eğitim Bir-Sen’ üyelerine ‘Hazırlık Kitapçığı’ adı altında dağıtıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu kitapçıktan haberiniz var mı?
2- Kitapçıkta ‘soru’ ve altına sadece ‘doğru yanıt’ verilerek yanlış seçeneklere yer verilmeyecek şekilde hazırlandığı görülmektedir. Bu durumda sınavda sorulacak sorular bir sendikanın eline nasıl geçmiştir? Kimler tarafından sızdırılmış veya verilmiştir? Bu konuda araştırma yaptırmayı düşünüyor musunuz?
25 BİN MÜDÜR YARDIMCISI
3- Sınav soruları kim tarafından hazırlanmıştır? Bu soruların hazırlanmasında Eğitim Bir-Sen üyeleri görev almış mıdır? Sınav sorularını hazırlama komitesi kim veya kimler tarafından belirlenmiştir?
4- Sınavdaki 12 sorunun bir sendikanın eline geçtiği ortadayken bu sınavın ‘adaletli ve eşit’ koşullarda yapılması ilkesini ortadan kaldırmaz mı? Bazı kişilere ayrıcalık getirmez mi? Bir anlamda 25 bin Müdür Yardımcısının belli bir kısmının yandaş sendikaya üyelerden atanmasının önünü açmaz mı?
5- 12 sorunun MEB’in açtığı sınavdakiyle aynı olduğuna dikkat edilirse bu sınavın iptali gerekmez mi? İptal etmeyi düşünüyor musunuz?

Yazarın Tüm Yazıları