Her yıl bir ilçe nüfusu, trafik kazası kurbanı

Güncelleme Tarihi:

Her yıl bir ilçe nüfusu, trafik kazası kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2017 11:21

Her yıl bir ilçe nüfusu, trafik kazası kurbanı

Haberin Devamı

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Türkiye'de her yıl orta ölçekli bir ilçe nüfusu kadar insanın trafik kazalarında öldüğünü söyledi.
Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, 'Uyduğunuz Her Trafik Kuralı, Birbirimize Duyduğumuz Saygı'nın İfadesidir' sloganıyla Antalya'da 'Trafik Yönetimi ve Güvenliği adlı kitap bastırdı. Kitapta, kentteki araç sayısından yaşanan trafik kazalarına, trafik kurallarından kesilen para cezalarına kadar her türlü bilgilendirme yapılıyor. Kitabın önsözünde yazısı bulunan İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Antalya'nın her geçen gün daha da büyüdüğüne dikkat çekerek, sadece geçen yıl trafiğe 44 bin 640 aracın katıldığını açıkladı. Antalya'da trafiğe her gün ortalama 122 aracın katıldığını aktaran Celal Uzunkaya, “2015-2016 yılları arasında Antalya nüfusu 40 bin 99 artarak 2 milyon 328 bin 555'e ulaştı. Sürücü sayısı ise 21 bin 371 artarak 747 bin 279'a ulaştı. Yani kısaca her yıl artan nüfusun yarısı kadar araç sürücüsü ilimizde trafiğe katılmaktadır. Mevcut verilere göre, 2 milyon 328 bin 227 kişilik nüfusa karşılık 977 bin 227 aracın tescil edildiği ilimizde, 2.4 kişiye 1 araç düşüyor. Bu da Antalya'yı Türkiye genelinde birinci yapmaktadır" dedi.
YIKIM TABLOSU
Türkiye'de her yıl orta ölçekli bir ilçe nüfusu kadar insanın insanın trafik kazaları sonucu yaşamını yitirdiğine de dikkati çeken Celal Uzunkaya, şöyle dedi:
“Trafik kazaları sonucu 300 bin civarında insanımız yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Bu durum, her yıl orta ölçekli bir ilçenin topyekün haritadan silindiği, her yıl orta büyüklükte bir ilin de yine yaralandığı veya sakatlandığını göstermektedir. Sadece 2016 yılında ülke genelinde 7 bin 300 vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybederken, 304 bin vatandaşımız da yaralandı. Antalya'da ise son 10 yılda trafik kazalarında 1500 civarında insanımız hayatını kaybederken, 90 bine yakını da yaralandı. Bu rakamlar bile sorunun ne denli büyük, yıkım tablosunun ne denli zorlu olduğunu açıkça ortaya koymaktadır."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!