Her yere ulaştık Gökçek’e ulaşamadık

Güncelleme Tarihi:

Her yere ulaştık Gökçek’e ulaşamadık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2016 14:26

AKM’deki Mersin Tanıtım Günleri’nin 3’üncü gününde, Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt çalışması yapması tepki çekti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, çalışmaların durdurulması için Başkan Melih Gökçek’i aradığını, ancak ulaşamadığını belirterek, “Ulaşabildiğimiz her yere ulaştık ama Sayın Melih Gökçek hariç. Çünkü ona bir türlü ulaşamadık” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’da, 4 gün süren ve dün sona eren Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) Mersin Tanıtım Günleri’nin 3’üncü gününde, Büyükşehir Belediyesi’nin Kazım Karabekir Caddesi’nde asfalt çalışması yapması, ziyaretçilerin giriş-çıkış yapmasına engel oldu. AKM girişindeki çalışmanın, Mersin Tanıtım Günleri’ne gelen vatandaşları zor durumda bıraktığını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e tepki göstererek, Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:

TÜM MERSİNLİLERİ ÜZDÜ

“Konu sadece bizi değil tüm Mersinlileri üzdü. Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışması belki önceden devam ediyordu ama hiç olmazsa etkinlik sonuna kadar o bölge bırakılabilirdi. Sonraki bölgeler tamamlandıktan sonra bu alan yapılabilirdi. Hafta sonu olduğu için ziyaretçi beklentimiz çok yüksekti ancak her ne hikmetse bu çalışma başladı. Sabahtan bize haber verilmedi. Ulaşabildiğimiz her yere ulaştık ama Sayın Melih Gökçek hariç. Çünkü ona bir türlü ulaşamadık. Sayın Bakan Lütfi Elvan Bey’e ulaşamadığımızdan danışmanlarına ulaştık. Onlar da devreye girdiler ama bir türlü bu çalışmadan vazgeçilmedi.

Haberin Devamı

ESNAFIMIZ ŞİKAYET ETTİ

Girişlerin Konya Yolu tarafından sağlanması için oralara yeni pankartlar açarak insanları yönlendirmeye çalıştık. Tabii insanlar alıştıkları yerden girmek istiyor. Esnafımızın, ‘Bu yolu kapattılar, buraya yaptığımız bir sürü masraf var. Memleketten buraya geldik, emek çektik ancak bu olay bizim önümüzü kesti. Beklentilerimize cevap bulamadık’ diye şikâyetleri var. Valiliğimizin himayesinde gerçekleşen böyle olumlu bir etkinliğin üçüncü gününde önüne tatsız bir şekilde engel çıkarıldı. Çözüm üretilememesi bizi ziyadesiyle üzdü. İnşallah bir daha böyle tatsız hadiseler yaşanmaz. Biz yaşadık, başka illerin tanıtımlarında yaşanmasın.”

AKM ELDEN GEÇİRİLMELİ

AKM alanının bakımsızlığını da eleştiren Kocamaz, “Tanıtım günlerini gelenekselleştirdik. Seneye de geleceğiz ama bu vesileyle Atatürk Kültür Merkezi’nin biraz elden geçirilmesi gerektiğini de söylemek isterim. Özellikle girişten itibaren yoldaki tretuvarların çok perişan olduğunu ve dağıldığını görüyoruz. Açıkçası buraya ilgi gösterilmesini bekliyoruz. Çünkü Türkiye’nin kalbi Ankara’da bu çirkinlikleri görmek bizi rahatsız ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇALIŞMA BİTTİ NORMALE DÖNDÜ

Cumartesi akşam saatlerinde tamamlanan asfalt çalışmasının ardından vatandaşlar, tanıtım günlerinin son gününde AKM’nin Kazım Karabekir tarafındaki girişini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!