Her yerde organik beslenme

Son yıllarda sağlıklı beslenme konusu hiçbir zaman olmadığı kadar gündemde. Amerikan tarzı beslenme, abur cubur, hamur işleri, katı yağlar üzerine pek çok yazı yazıldı, program yapıldı. Konunun uzmanları tarafından karşıt görüşler dile getirildi.

Haberin Devamı

Derken, bütün bu tartışmalı konulara yenileri eklendi; “GDO’lu besinler”, “Organik gıda neye denir...”
İşte tüm bu karmaşık tartışmalar sürerken doğal ürünlerin satıldığı organik dükkanlar ve semtlerde kurulan organik pazarlar hızla çoğalmaya başladı.
Aslına bakarsanız durum diğer ülkelerde de pek farklı değil.
Örneğin New York’ta insanlar kalabalıklar halinde organik gıda almaya gidiyor. Aileler hafta sonları arabalarına doluşarak organik ürünler yetiştiren çiftliklerin yolunu tutuyor.
Hemen her semtte kurulan organik pazarlar dolup taşıyor.
Alışveriş merkezlerinde ve marketlerde de organik ürünlere ayrılan bölüm gün geçtikçe büyüyor. Yani artık bilinçli olan tüketiciler sağlıklı beslenmek istiyor.

Tarhana bulamacı

Sıvıyağ ve yemeklik incecik kıyılmış soğanı orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
Yncecik halkalar halinde doğranmış biberleri de ekleyip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri ilave edip tuz ve toz biberi serpiştirin. Sık sık karıştırarak 3-4 dakika daha kavurun.
Diğer taraftan, tarhanayı 2 su bardağı suda iyice ezip tencereye aktarın. Kalan 6 su bardağı suyu da ilave edip sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın altını kısın ve koyu bulamaç kıvamına gelen yemeği ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.
Not: Bu, Trakya Romanları’nın çok eski geleneksel bir yemeğidir. Yanında çopar pilavıyla ikram edilir.

Haberin Devamı

Malzeme listesi

- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 4 adet yeşil sivri biber
- 2 adet orta boy domates
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 çay kaşığı tuz, kırmızı toz biber
- 6 yemek kaşığı toz tarhana
- 8 su bardağı su

Yazarın Tüm Yazıları