Her yaşta aerobik yapılır

Güncelleme Tarihi:

Her yaşta aerobik yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2001 01:51

Bakırköy Belediyesi Şefkatevi'nde kalan 60 yaşın üzerindeki kadınlar, gönüllü aerobik hocası Berrak San'la birlikte haftanın iki günü biraraya gelip aerobik ve cimnastik yaparak formlarını koruyor.

Kartaltepe'de bulunan Bakırköy Belediyesi Şefkatevi'nin dinlenme salonu dört aydan bu yana pazartesi ve perşembe günleri bir saatliğine, normal işlevinin dışında spor salonu olarak da kullanılıyor. Kimi bastonlu, kimi gözlüklü, kimi de kar beyazı saçlarıyla yaşları 65 ile 90 arasında değişen kadınlar salonda sıra olup aerobik hocası Berrak San'ın komutunu beklemeye başlıyorlar. Tarkan'ın ‘‘Kuzu Kuzu’’ parçası çalınca hepsinin kanı kıpırdamaya başlıyor. Sonra hep birlikte, ‘‘Sporun yaşı olmaz’’ sözünü doğrularcasına başlıyorlar aerobik yapmaya.

Bu arada kendilerini yaptığı spora kaptıran 84 yaşındaki Nermin Kazmirci, bir an dengesini kaybedip yere düşüyor. Kalkıp sandalyeye oturan Nermin Hanım, ‘‘Her gün ne güzel yapıyordum. Sizleri gördüm heyecanlandım. Başım döndü. Keşke düşmeseydim. Ama bu sporu yapmaya başladıktan sonra kendimi daha dinç, dinamik ve genç hissediyorum’’ dedi.

Sporun kendilerini daha da kaynaştırdığını belirten 70 yaşındaki Mahmure Özemre, 75 yaşındaki Muammer Isıkan, 72 yaşındaki Kamile Önaler ve 90 yaşındaki Fatma Doruk, ‘‘Dört aydır hayatımız değişti. Spor yapmak kendimize güvenimizi geri getirdi. Bunun yanında kendimizi daha sağlıklı ve güçlü hissediyoruz’’ diyor.

Aerobik hocası Berrak San ise yaşlılara uygun hareketler yaptırdığını anlatarak, ‘‘Onlara genç insanlara yaptırılan türden bir program uygulayamayız. Daha ağır, daha yavaş ve zor olmayan hareketleri yaptırıyorum. Bu hareketler kireçlenmeleri önlediği gibi tansiyonu da düzenliyor’’ dedi.

Bakırköy Belediyesi Şefkatevi Müdürü Yıldız Tahmaz da sakinlerin kış aylarında salon sporlarını tercih ettiklerini, diğer dönemlerde ise daha çok açık havada yürüyüş yaptıklarını söylüyor.


Depresyona karşı aikido


Türkiye'nin ilk 5. dan aikido öğretmeni Lemi Bağdatlılar, Taksim'de Kuzeyyıldızı Spor Salonu'nda ve Bakırköy Akademi Spor Merkezi’nde aikido dersleri veriyor. Lemi Bağdatlılar aikidoya olan ilginin kapkaç olaylarıyla birlikte arttığını, ayrıca bu sporun depresyona da çok iyi geldiğini söylüyor. Ona göre aikido başlangıçta bir spor olarak algılanıyor, ama zamanla bir yaşam biçimi haline geliyor. Bağdatlılar ‘‘Aikido'nun meditasyon ve egzersize dayanan, zihni çalıştıran, zorlukları kendi lehine çeviren bir felsefeye sahip olması, zorluklarla baş etmenizi sağlayacak ve yaşamınızı kolaylaştıracaktır’’ diyor. Kuzeyyıldızı Spor Salonu: 0212-252 67 16.

Akademi Spor Merkezi: 0212-543 70 70


Limonlu Bahçe'ye kış geldi


Geçen yaz İstiklal Caddesi'nden Tophane'ye inerken Fransız Sarayı'nın arkasında gizli bir bahçede açılan ‘‘Limonlu Bahçe’’ kışın da açık. Her gün sabah saat 9.00'dan gece yarısına kadar servis veriyor. Pazarları ise açık büfe brunch var. Limonlu Bahçe, artık postmodern bir sera görünümüne büründü. Boytorun Mimarlık tarafından tasarlanan bahçe, kış soğuğuna karşı korunaklı bir hale geldi. Limonlu Bahçe'nin mönüsü de yenilendi. Mekanın sürprizi, her zaman taze olarak bulunan limonata kokteylleri. Ev yapımı likörler, sıcak şarap, sangria ve tatlılar ise bahçenin diğer seçenekleri. Kış ayları için özel sebze çorbaları, UFO makarna gibi iddialı spesiyaller var. Tel: 0212-252 10 94.


Kapalıçarşı'nın dergisi var


Kapalıçarşı esnafının Kapalıçarşı'yı hatırlatmak, tanıtmak ve anlatmak için çıkardığı ‘‘Kapalıçarşı’’ dergisinin yayın kurulunda Bilgin Adalı, Süha Derbent, Batuhan Kıran, Refik Durbaş, Sevin Okyay, Işıl Özgentürk, Avni Özgürel ve Prof. Dr. Şevket Pamuk gibi isimler var. Derginin genel yayın yönetmenliğini ise Rıfat Dedeoğlu üstleniyor. Kapalıçarşı dergisini İnternet'ten izlemek isteyenler de www.kapalicarsidergisi.com adresini ziyaret edebilirler. Üçüncü sayısına ulaşan ve artık bayilerde de bulabileceğiniz Kapalıçarşı Dergisi'nin Kasım-Aralık sayısında antika giysiler, yüncü halı ve kilimleri, elmaslar, kurutulmuş yaprak üzerine uygulanan hat sanatı, 18. yüzyılda Kapalıçarşı ve Osmanlı'daki lonca sistemi hakkında yazılar yer alıyor. Dergide içinde Kapalıçarşı geçen şiirler antolojisini de bulabilirsiniz. Ayrıca Kapalıçarşı'nın kriz döneminin en ucuz alışveriş merkezi olduğunu da dergiden öğreniyoruz.


Fastfoodda iftar mönüsü


Artık fastfood zincirleri, ramazanda müşterilerini kaybetmemek için özel iftar mönüleri düzenliyorlar. İşte iftar mönüleri:

MCDONALD'S: Çukuluslu şirketin Türk damak zevkine uygun olarak geliştirdiği KöfteBurger bu yılın özel ramazan mönüsüne de girdi. Ancak asıl yenilik, ramazan boyunca Koska helvasının da satılması. KöfteBurger Menü, Koska helva ve sıcak içecekten oluşuyor. Fiyatı 2 milyon 750 bin TL. Sıcak içecek olarak çay ya da kahve tercih edilebiliyor.

PİZZA HUT: İftar mönüsünde çorba, spagetti, sarımsaklı ekmek ve limitsiz pizza var. Bu mönünün fiyatı 4 milyon 750 bin TL. Pizza Hut bu mönüyü adrese de teslim ediyor.

KENTUCKY FRIED CHICKEN: İftar mönüsü bir parça tavuk, iki hot wings, iki fresh nuggets, patates, salata (coleslow), biscuit ve pepsi'den oluşuyor. Ramazan ayı süresince Türkiye'deki bütün Kentucky Fried Chicken restoranlarında yiyebileceğiniz bu mönü 3 milyon 950 bin TL.


30 kişi birleşin alışverişe İzmit'e gidin


İzmit Outlet Center, çeşitli markaların fabrikalarından doğrudan halka satış yapan mağazalarından oluşan dev bir alışveriş merkezi. İzmit'te kurulmasının nedeni, pekçok kentten ulaşılabilir mesafede olması. İstanbul'dan otomobille 30-50 dakika, Bursa'dan 80 dakika, Adapazarı'ndan 20 dakika.

İzmit Outlet Center, kriz günlerinde de iyi bir seçenek. Burada 200'ü aşkın marka ve sayısız çeşitte ürün bulunuyor.

İzmit Outlet Center, haftasonları civar kentlerden gelen müşterilerin akınına uğruyor. Hafta arası ise müşterileri için özel bir hizmeti var. 30 kişi kendi aralarında birleşirse, ücretsiz bir servis otobüsünü İstanbul'a yolluyor, müşterileri alışveriş merkezine götürüp geri getiriyor. Bundan faydalanmak isteyen müşterilerin 0262-335 31 73 numaralı telefona müracaat etmeleri gerekiyor.

İzmit Outlet Center'daki mağazalar: Tepe Home, MMM Migros, Toys'R'Us, Outlet Sinema, Smart, Beğendik Restoran, Atax, Burger King, Reebok, Onon, Yeşil, Ross, Sarar Outlet, Vakko İndirim Mağazaları, SertÇetin Cafe, LCW, Ceylan, Yörük Sofrası, İnci Ayakkabı, Kent Electronics Outlet, Colin's Loft, Adessa, Vestino, Quicksilver, Tiffany, W&T, Bems Jeans, Ellesse, Desa, Mudo, İrem Tekstil, Şişli Optik, Chicco, Akif Saat, BP Bayservis.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!