Her şey temiz, testler temiz

Güncelleme Tarihi:

Her şey temiz, testler temiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan’ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı ve “Her şey temiz, testler temiz, kaygı duyulacak bir şey yok” dedi. Gül, dün Viyana’ya giderken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını şöyle yanıtladı:

(Başbakan’ın sağlık durumu nasıl? Durumun kötü olduğunu iddia edenler de var)
Hayır, hayır. Çok şükür iyi. Ameliyat sonrası da gördüm. Doktorlarıyla da konuştum. En ufak tereddüde yer vermeyecek şekilde testler yapıldı. Her şey temiz, testler temiz. Önlem almayla ilgili bir operasyondu. Doktorlar ihmal etmek istemedi. Hepimiz gibi şikâyetleri söz konusu.
Kaygı duyulacak bir şey yok
Bütün samimiyetimle ve inandırıcılığımla söylüyorum ki herkesin başına gelebilecek ama hiçbir sıkıntı ve tedirginliğe mahal bırakmayacak bir durumu var. Başbakan’a kalsa bu hafta çalışmaya başlar. Evde doktor falan yok. Ameliyat sonrası bir iki gün kontrole geldiler, o kadar. Evinde çalışıyor, acele etmemesini söyledim. Ameliyat olan birinin birazcık dinlenmesinden normal bir şey olamaz. Gerçekten Sayın Başbakan’ın kaygı duyulacak sağlık sorunu söz konusu değil.
Bu bir arınmadır
(Faili meçhuller dosyası) Kim yanlış yapıyorsa yanına kâr kalmıyor. Araştırılmasının önemli yanı bundan sonrası için caydırıcı olması. Ama intikam duygusu ile değil hukuk sistemi içinde aydınlatılması, geleceğin temiz olmasını garanti ediyor. Bu bir arınmadır. Biz o olayları hep beraber yaşadık, dedelerimizden duymadık. Türkiye arınıyor.
(PKK’ya yardım eden işadamları ile ilgili yıllar önceki MGK’larda infaz kararı alındığı iddia ediliyor) Böyle bir şey olmaz. Hukuk dışı davranış içinde şunu yapın denmez. Eskiden de böyle bir şey olmazdı.
Yeşil’i MİT’e sorarız
(Yeşil yaşıyor mu?) Kişi takip etmek benim işim değil.

Sağlığında bir olumsuzluk yok
Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL

ÖNCEKİ gün Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani ve KKTC Başbakanı İrsen Küçük’ü kabul eden Başbakan Tayyip Erdoğan, istirahatinin 10’uncu gününde ziyaretçi kabul etmedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erdoğan’ın iyi olduğunu belirterek, “Hiçbir olumsuzluk yok. Ne kadar istirahat edeceğini kendilerinin açıklaması daha doğru olur” dedi. Akdağ da istirahat önerdiğini belirterek, “O çok daha erken çalışmaya gelmek istiyordu” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!