Her şey silbaştan

İç sahadaki yenilgilerini dışarıda telafi eden lacivert beyazlılar, son yılların en güzel ve zorlu final serisine renk getirdi. Efes’te Shumpert ve Thornton düelloya damga vurdu. Fener’de Ö.Aşık ayakta kalabildi. Şampiyonluk hesapları 6. maça kaldı.

MORALLENEN Efes Pilsen, Fenerbahçe Ülker’i bir kez daha seyircisi önünde yenerek seriye denge getirdi: 77-68. Lacivert beyazlılar, Shumpert ve Thornton’la 3. maçta olduğu gibi dün de sarı lacivertlilerin savunmasını aştı. Kerem Gönlüm’ün de bu iki oyuncuya katılması Efes Pilsen’i tabelada hep önde götürdü.

Fenerbahçe Ülker ise, oyunun hiçbir anında rakibini geçemedi. Yine geçen karşılaşmadaki gibi Mirsad, savunduğu Shumpert karşısında çok aksadı. Bu oyuncu isabetli şutlarını nerdeyse bomboş pozisyonda attı. Benim anlayamadığım iki maçtır mükemmel bir seyirci desteğine sahip Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların bir türlü istenilen seviyede hücum edemeyişleriydi. Ömer Aşık’ın dışında ayakta kalan oyuncu yoktu. Topu pota dibine indirmek yerine sürekli dışardan oynamak ve bu maçta da 15 top kaypı yapmaları Efes Pilsen’in iştahını kabarttı.

Kazanan avantajlı olur

Solomon,
bir türlü takımını sırtlayamıyor. Böyle bir ortamda derin bir kadroya sahip Efes Pilsen’i yenmeleri mümkün değil. Şimdi durum 2-2 oldu. Saha avantajı ortadan kalktı ve her şey silbaştan yapılacak.

İki galibiyet daha alacak tarafın şampiyonluğa ulaşacağı seride 5. maç pazar günü Ayhan Şahenk’te oynanacak ve bu mücadeleyi kazanan taraf avantajlı duruma geçecek. F.Bahçe, artık son iki maçın değerlendirmesini çok iyi yapıp, rakip sahada oynayacağı karşılaşmada galibiyet çıkarmak zorunda. Efes Pilsen tarafı ise, iç sahada yitirdiği 2 maçı deplasmanda telafi ederek moralini maksimuma yükseltti.

Bir çift laf da Efes Pilsenli yöneticilere söylemem gerekiyor. Onların maçları Ayhan Şahenk’te oynamaları düşüncesine katılmıyorum. Bu düşünceye katılmadığım dün bir kez daha ortaya çıktı. Eğer onların düşüncesi doğru olsaydı, Abdi İpekçi’de 12 bin kişi önündeki maçları kazanmamaları gerekirdi.

SALON: Abdi İpekçi

HAKEMLER: Recep Ankaralı (**), Uğur Özen (*), Zafer Yılmaz (*)

F.BAHÇE ÜLKER: Green (*) 2, Mrsic (**) 11, Smith (*) 2, Mirsad (**) 7, Vidmar (**) 5, Ö.Onan (***) 10, Solomon (**) 12, Preldzic (*), Semih (*) 3, Oğuz (*) 2, Ömer Aşık (***) 14, Rasim (*)

EFES PİLSEN: Kerem Tunçeri (**) 7, Thornton (***) 15, Smith (**) 10, Kasun (*) 2, Kerem Gönlüm (**) 11, Kaya (**) 6, Shumpert (****) 20, Sinan (**), Ender (**) 6, Kakiouzis (*)

1.PERİYOT: 12-24 DEVRE: 35-40 3.PERİYOT: 48-52 5 FAULLER: Kaya 39.15 (Efes), Solomon 39.56 (F.Bahçe Ülker)
Yazarın Tüm Yazıları