Her şey sağlık için

Güncelleme Tarihi:

Her şey sağlık için
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 10:15

Her şey sağlık için

Haberin Devamı

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, (DHA) - SAĞLIK Bakanlığı tarafından obezite ile mücadele kapsamında, çocuk ve gençlere yönelik sağlıklı yaşamın teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen 'Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa' müzikali, Erzincan’da sahnelendi. 
    Obeziteye karşı aileleri ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa' müzikali Erzincan’da Saat Kulesi önünde sahne aldı. Oyuna vatandaşlar ve çocuklar ilgi gösterdi. Oyunun ardından Halk Sağlığı Müdürlüğüne ait 'Sağlıklı Yaşam' aracında çocuklara şapka, diş macunu ve broşür dağıtıldı.
    Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mesut Turan, aileleri ve çocukları diyabet, hipertansiyon ve obezite hastalıklarına karşı bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek; “Sağlık Bakanlığı ve TRT Çocuk programı işbirliği ile Sağlıklı Tayfa, Rafadan Tayfa müzikali Erzincan’da gösterime girdi. Amaç çocuklarımıza sağlıklı yaşama kültürünü aşılamak. Çocuklarımızın özellikle diyabet, hipertansiyon ve obezite konusunda bir yaşam kültürü ve sağlık alışkanlığı kazandırmak. Yine aynı zamanda çocuklarımıza ve ailelerine fizik egzersiz, sağlıklı yaşam ve sağlıklı yürüyüş gösterileri sahnelendi" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!