Her şey ellerinde

FENERBAHÇE çok rahat bir galibiyet aldı. 3 puan kolay geldi ama akıl almaz da goller kaçtı.

Bunlarda da başrolde Kezman vardı. Öyle bir gol kaçırdı ki inanılır gibi değil. Boş kale yerine topu dışarı gönderdi. Ardından yine kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyonda ıska geçti. Ama öyle de bir gol attı ki klasına yakıştı. O golü de her babayiğit atamazdı zaten. Kaçırdığı gol de her babayiğidin kaçıracağı cinsten değildi.

Kezman’ın üzerinde bir şanssızlık var. Ben böyle düşünüyorum. Bunları yapması için bir futbolcunun iyi ya da kötü olması gerekmiyor. Gol olacak pozisyonu gol yapamıyor. Stresten, psikolojisi çok bozuk Kezman’ın. Bu yüzünden okunuyor. Geçen hafta kaçırdığı penaltı yüzünden de gergin olduğu ortada.

Fenerbahçe, bazen çok iyi oynuyor, çok iyi işler yapıyor. Bazen de umursamadan oynuyor. Saha güzel, seyirci muhteşem, daha ne ister bir futbolcu. Rakibin kadrosu eksik. Seni rahatsız etmiyor. Santrforu ve deparlı oyuncusu yok. Gol pozisyonuna da giremiyor. Denizlispor, dün gece Fenerbahçe’ye çok güzel bir idman verdi.

Akıllılık yaptı

Fenerbahçe, vitesi yükseltince muhteşem işler yapıyor. Verkaçlar, ataklar, kanat bindirmeleri ve net gol pozisyonları. Uğur, sol kanadı mükemmel kullandı. Roberto Carlos ve Vederson’un yokluğunda orada adeta parladı. Yüzde yüzlük gol pasları verdi. Sahanın yıldızıydı. Kanatlar dün çok çalıştı. Colin Kazım’da da değişim var. Toparlanmış. Topu kaybetmeden kullanıyor. Bu çok olumlu. Pas hatası da fazla yapmadı. Vurdumduymaz ve laubali hali geçmiş gibi. Oyun tarzı böyle, rakibi küçümser bir havası var. Ama, artık takımı adına yararlı işler yapıyor.

Galatasaray derbisi öncesi Fenerbahçe’yi genel olarak iyi buldum. Haftaya çok zorlu bir maç bekliyor sarı lacivertlileri. Zico, riske girmemek için kart sınırındaki Alex ve Colin Kazım’ı oyundan aldı. Akıllılık yaptı ama skor olarak rahatlayınca da çıkarabilirdi. Biraz geç kaldı. Olumlu futbol sergileyen Fenerbahçe, Galatasaray önünde çabuk oynarsa gücü ortaya çıkar. O zaman da net gol pozisyonlarına girer. Derbide, her şey Fenerbahçe’nin elinde.







Yazarın Tüm Yazıları