'Her şehidimiz bu topraklarda ebedi varlığımızın birer mührü'

Güncelleme Tarihi:

Her şehidimiz bu topraklarda ebedi varlığımızın birer mührü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 01:51

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK’nın Hakkâri saldırısıyla ilgili, “Ülkemizde belki şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak ama Allah’ın izniyle hiçbir saldırı amacına ulaşamayacak” dedi. Kocaeli Üniversitesi’ndeki fahri doktora töreninde Erdoğan, özetle şöyle dedi:

Haberin Devamı

YAPMAYACAKLARI İHANET YOK

“Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve devletimizin bekası için hayatlarını feda eden her şehidimiz, bizim bu topraklardaki ebedi varlığımızı tescilleyen birer mühürdür. Ülkemizde belki şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak ama Allah’ın izniyle hiçbir fitne, hiçbir bozguncu senaryo, hiçbir saldırı amacına ulaşamayacaktır. Eski Türkiye’nin elitlerinin çıkarlarını korumak için girmeyecekleri işbirliği, çiğnemeyecekleri ilke, yapmayacakları ihanet yoktur. Bunu 14 yıllık Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı dönemimde yaşayarak gördüm. Cumhuriyet mitinglerinden Gezi olaylarına, 17-25 Aralık darbe teşebbüslerinden 6-8 Ekim hadiselerine kadar yaşadık. Biz tehditlere asla boyun eğmeden, hedeflerimizden vazgeçmeden yolumuza yürüyoruz.”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU’NA: ŞİZOFRENİK VAKA

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Kocaeli’nde Perşembe Pazarı’ndaki toplu açılış törenine de katıldı. Erdoğan, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:

BAŞKANLIĞA GEÇERİZ, KUZU KUZU TAKİP EDERSİN

“Şimdi çıktı ana muhalefetin başındaki, Türkiye’de başkanlık sistemiyle ilgili kan dökülür diyor. Bunlar siyasi sapkınlık içinde. Bunlar siyaseti bilmiyor. Bunlar siyaset cahili. Eğer benim milletim bu ülkede kalkıp da ‘evet biz başkanlık sistemine geçiyoruz’ derse sende kuzu kuzu takip edersin. Ne oldu, 10 Ağustos’ta millete gittik. Siz ne yaptınız yüzde 52 ile bu kardeşinizi desteklediniz. Yarın olacak olan da budur.
Bu zat akşam başka konuşur sabah başka konuşur. Bunda doğru bir ifade bulamazsınız şizofrenik bir vakadır bu. Dolayısıyla bunlara şunu telkin etmemiz lazım. Eğer kendinize güveniyorsanız merak etmeyin 2019’da zaten Cumhurbaşkanlığı seçimi de var. Ama ondan önce millet başkanlığa karar verirse ‘hadi bakalım o zaman hodri meydan’ deriz.

SIFIRLAYANA KADAR

Milliyetçi Hareket Partisi çıkıyor ‘teröre karşı biz iktidarın yanındayız’ ama ana muhalefet aynı şeyi söyleyemiyor, dert başka. Çünkü bunlarla gizli ortaklıkları var sıkıntı burada. Bugün 8 şehidimiz var. Bunlarla mücadelemiz bunları sıfırlayana kadar devam edecek.”

Haberin Devamı

REKTÖRLERE ÇAĞRI: VANDALLARA TEDBİR ALIN

“Son dönemde bazı üniversitelerimizden yansıyan eski Türkiye manzaralarından duyduğum rahatsızlığımı ifade etmek istiyorum. Maalesef kimi yöneticilerin de göz yummasıyla bazı üniversiteler adeta marjinal grupların, bölücü terör örgütlerinin eğitim kampına dönüşmüş durumda. Şiddetle, tehditle kendilerine alan açmaya çalışan, diğer öğrencileri baskıyla sindiren bu çetelere asla müsamaha gösterilmemelidir. Eski Türkiye’nin jakobenlerinin elinden kurtarılan üniversiteler, terör örgütleriyle bağlantılı çetelere teslim edilemez. Bu konuda en ufak bir tolerans gösterilmesi, zafiyet yaşanması öncelikle üniversitenin varlık sebebine terstir. Bu yıl kimi üniversitelerde şahit olduğumuz vandallıkların gelecek sene yaşanmaması için rektörlerimiz başta olmak üzere tüm yetkililerin gerekli tedbirleri şimdiden almasını temenni ediyorum.” 

 

BAKMADAN GEÇME!