Her sabah beşte bir saat meditasyon yapıyorum

Güncelleme Tarihi:

Her sabah beşte bir saat meditasyon yapıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

“Cildin beslenmesi için doğanın zekasını kullanıyoruz”... Sodashi’nin kurucusu Megan Larsen başarı sırrını böyle özetliyor. Türkiye’de sadece Four Seasons otellerinin SPA’larında kullanılan ve satılan markanın kurucusuyla İstanbul ziyareti sırasında buluştuk.

Haberin Devamı

Bütünlük, saflık ve parlaklığın yalnızca ürünlerle elde edilmediğini beden ve ruh arasında gerçek bir denge kurulması gerektiğini söylüyorsunuz. Konuyu biraz açar mısınız?
- Bu benim hayat felsefem. Size bu dengeyi kurmak için ne yaptığımı, bir günlük rutinimi anlatayım. Her sabah beşte uyanırım. Tibet’in 5 yasasına uygun bir şekilde meditasyon yaparım. Tam bir saat... Kahvaltı ve duştan sonra ofise giderim. Tamamı kadınlardan oluşan ve çok mutlu bir ofis ortamımız var. Herkes birbirini kolluyor, çalışma arkadaşının iyi olmasını istiyor. Bu pozitif durumu saat 15.00’te birlikte yaptığımız 20 dakikalık meditasyona borçluyuz.
Bu seansları her gün yapıyor musunuz?
- En yoğun günümüzde bile aksatmıyoruz. O 20 dakika sayesinde enerji doluyoruz, yenileniyoruz, hayata tutunuyoruz. İnanın çok daha az hasta oluyoruz. Mantra kökenli bir meditasyon bu. Herkese özel olarak öğretildi. Hiçbir dini görüşle bağlantısı yok. Çünkü şirketimde farklı dini görüşlere sahip insanlar var. Özetlersem bütünlük, saflık ve parlaklıktan bahsediyoruz değil mi? Meditasyon kısmı işin bütünlüğü. En temeli. Neyin saflığı derseniz, saflık kısmı ürünümüzün yüzde yüz organik olması. Neyin parlaklığı? O da içimizden dışarı yansıttığımız ışık.
Doğanın mucizelerini, hiçbir kimyasal katkı kullanmadan yararlı hale getiriyorsunuz. Bu işlem sırasında en büyük yardımcınız ne? “Bunlar doğada olan şeyler, herkes yapar” diyorsunuz ama yapamıyor.
- Sanırım en büyük avantajım hammaddelerle ilgili geniş bilgi sahibi olmam. Bu konuda yetenekliyim. Neyi neyle eşleştireceğimi iyi biliyorum. Birinci el organik üreticilerle çalışıyorum. En etkili hammaddeleri bulup çıkarıyorum.
Çok iyi bir eğitim aldığınız aşikar. İyi bir içgörüyle yeteneğinizin de farkındasınız. Ama bu işe başlatan ilk ürün hangisiydi?
- Hala çok sattığımız bir yüz ve boyun nemlendiricisi. İşin ilginç yanı o nemlendiriciyi kendim için yaptım. Çevremdeki insanlarla da paylaştım. Öyle güzel geri dönüşler oldu ki, markalaştım. Sodashi 1999’da kuruldu. Öncesinde üç yıllık bir altyapı çalışması var.
Şu anda kaç ürününüz var?
- 108 parça. Tüm dünyada SPA’larda ve on-line olarak satılıyor.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI YAŞAM ÖNERİLERİ

Haberin Devamı

* İnsanları en çok yaşlandıran besin şeker. Beyaz un, beyaz ekmek ve kızarmış yiyeceklerden de aynı oranda uzak kalmak gerek.
* Çok klasik ama sabahları içilen ılık limonlu suyun faydalarına çok inanıyorum.
* Günün herhangi bir saatinde bile 10 dakika egzersiz, hiç olmazsa esneme, ömrünüzü uzatır ve yaşam kalitenizi arttırır.
* Her gün içeceğiniz iki litre saf su vücudunuzu iyileştirir. Ve o iyilik de dışarı yansır. Alkol aldığınız zaman, özellikle çok fazla su tüketin.

KİMYASAL OLMAYAN MADDELERLE TEMİZLİK

Sidney’de güzellik terapisi ve Provence’ta (Fransa) aromaterapi eğitimi alırken her zaman sınıf birincisi olması ve cilt bakım ürünlerini üretmeye başladığında yüzde 100 kimyasal katkısız ürünler üretmesi, şaşırtıcı değil. Yeni Zelanda doğumlu Megan Larsen, Batı Avustralya’ya taşındıktan sonra doğal sağlık merkezini 30’lu yaşlarının başlarında açtı. Beslenme konusunda müşterilerine danışmanlık yaparken ev yapımı cilt bakım ürünlerine gelen taleplerle karşılaştı. Her şey böyle başladı.
Markasına Sodashi ismini verdi. Sodashi, Sanskrit dilinde bütünlük, saflık ve parlaklık demek. Megan bu üçünün sadece ürünler sayesinde elde edilemeyip zihin, beden ve ruh arasında gerçek bir denge gerektirdiğini söylüyor.
Megan insanlara tavsiye ettiklerini önce kendi üzerinde uygulayan biri. Doğallığa her şeyden çok önem veriyor. Bu yüzden de ürünleri hiç kimyasal madde içermiyor. Doğanın bitki özleri sayesindeki olağanüstü iyileştirme yeteneğine çok güveniyor. Firmasının fabrikası bile kimyasallara başvurulmadan temizleniyor. Sodashi 20 ülkede kaplıca, otel ve SPA’larda kullanılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!