Her lokmanız keyif olsun

Bilmem bilir misiniz, “ınsan ne yerse odur” diye bir söz ve düşünüş biçimi vardır.

Haberin Devamı

Bu düşünüş biçimine göre, aynı beslenme diyetini uzun zaman uygularsak, zaman içinde yediğimiz yemeklere dönüşürüz ve onlara benzeriz.

Örneğin bitkisel gıdalarla beslenen insanlar daha sakin ve ılımlı olurken, sistemlerine aşırı hayvansal gıda alanlarda gergin ve huzursuz bir ruh hali görebilirsiniz. Tabii ki bunlar hiçbir zaman tek bir nedene bağlı değildir ama insanın beslenme şeklinin duyuları üstündeki etkileri tartışılmaz.
Bunun gibi kendimizi mutlu hissederken iştahlı oluruz ve keyifsizken de canımız hiçbir şey yemek istemez. Çünkü, sık sık söylediğim gibi, yemek yemek sadece gıdaları gövdemize indirmekten ibaret bir eylem değildir.

Yiyeceklerle onları yemeden önce bir ilişki kurmak, koklamak, yutmadan önce iyice çiğneyerek tadına varmak beslenme sürecinin vazgeçilmez parçalarıdır.

Yediğimiz şeylerin taze ve temiz olması, doğru şekilde pişirilmesi ve sunulması önemli ama yeterli değildir. Örneğin yemek yerken televizyon seyretmek veya dikkatimizi tamamen karşımızdaki kişiye ya da konuştuğumuz konuya yöneltmek o öğünün besin değerini düşürür. Belki de eski zamanlarda sofrada konuşmanın yasak ve ayıp olmasının bir sebebi de buydu, ne dersiniz?

Yediğiniz her lokmanın tadına varmanız dileğiyle.

Haberin Devamı

PEYNİRLİ PAPATYA BÖREĞİ

YAPILIŞI
Yufkayı tezgahın üzerine serip çay bardağı ya da Türk kahvesi fincanının ağzıyla keserek parçalar çıkarın. Yaklaşık 5-6 santim çapındaki yuvarlak yufka parçalarını üst üste koyarak bir kenarda bekletin.

Diğer taraftan, yumurta sarılarını geniş bir kaseye koyup üzerine rendelenmiş sert beyaz peyniri ekleyin. Son olarak, incecik kıydığınız dereotunu da ilave edip malzemeleri çatalla ezin. Yuvarlak yufka parçalarından birini tezgahın üzerine koyun. Peynirli harçtan bir çay kaşığının yarısı kadar alıp üzerine yayın.
ıkinci yufka parçasını üzerine kapatıp yarım çay kaşığı kadar peynirli harç yayın. Bir yufka parçası daha yerleştirip hafifçe üzerine bastırın. Tüm yufkaları üçlü gruplar halinde aynen hazırlayıp tepsiye yan yana yerleştirin. Sıvıyağı geniş bir teflon tavada kızdırın.

Hazırladığınız papatya böreklerini kızgın yağda iki tarafları da altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızarttığınız börekleri üzerine kağıt havlu serdiğiniz servis tabağına alın. Fazla yağını çektirip sıcak ya da ılık halde servise sunun.

Haberin Devamı

· 1 adet hazır yufka
· 2 adet yumurtanın sarısı
· ½ su bardağı rendelenmiş beyaz peynir  (sert peynir kullanmanızı öneririm)
· 1 demet dereotu
Kızartmak için;
· ½ su bardağı sıvıyağ

Yazarın Tüm Yazıları