Her keseye göre yılbaşı

Güncelleme Tarihi:

Her keseye göre yılbaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 13:40

Yeni yıla sayılı günler kala restoran, otel ve eğlence merkezleri kişi başına 500 lirayı geçen özel yılbaşı paketleri sunarken birçok aile, evinde daha hesaplı kutlamayla 2012'ye girmenin hazırlığını yapıyor.

2011'den umduğunu bulamayan ya da daha fazlasını isteyen birçok kişi, 2012'ye hayallerle, umutlarla, beklentilerle girmeye hazırlanıyor. Bazı aileler, yeni yıla restoran, otel ya da bir eğlence merkezinde belirli bir ücret ödeyerek girmek isterken, dar gelirli ya da fazla masraftan kaçınanlar ise evinde mütevazı bir yılbaşı programını planlıyor.

Yeni yıla, leziz yemekler eşliğinde yerli ve yabancı şarkılardan oluşan repertuvarlar, şovlar, DJ performansları ve gösterilerin yer aldığı eşsiz mekanlarda girmek isteyenler, kişi başı 500 lirayı aşkın bir bütçeyi gözden çıkarmak zorunda kalıyor.

“Yılda bir kere kutlandığı” gerekçesiyle yılbaşı kutlaması için kredi çekerek eğlenenler bile oluyor. Bunun için bankaların yeni yıl kredilerini tercih edenler, bir gecelik kutlamanın bedelini en az 12 ay, bazı durumlarda ise 60 ay ödüyor.

Sanatçıyı evde izleyenler sadece elektrik parası ödeyecek

Sanatçıyı canlı olarak seyretmeden, boğaz manzarasıyla yeni güne uyanmadan, kış turizminin, bir dönem Yeşilçam filmlerinin gözdesi Uludağ'a çıkmadan, 5 kişilik bir aile için gecelik iki bin lira ödemeden de evde mütevazı ancak eğlenceli bir şekilde yeni yıla girmek mümkün... Öyle ki, yüksek bedeller ödeyerek bir sanatçıyı canlı olarak seyretmek yerine onlarcasını yılbaşı akşamında televizyondan görmek, sevilen dizilerin özel çekimlerini izleyebilmek, komedi programlarıyla gülebilmek için elektrik parasından başka bir bedel ayırmak gerekmiyor.

Evde kutlanacak yılbaşı için, lezzetli bir sofra, ardından yenilecek kuruyemiş ile gazlı içecekler ve meyve suyu için 5 kişilik aileye 100 liralık bütçe yetiyor.
Bursa Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Metin Koyun'un tarifleriyle yapılacak, birçok restoranda bile bulunmayacak lezzetteki süprem soslu kestaneli tavuk, sebzeli pilav, çorba ve tatlıdan oluşan sofra için 37 lira, kuruyemiş için 20 lira, içecekler için 8 lira, meyveye 10, süs eşyalarına 15 ve oyun için de 10 lira verdiğinizde dolu dolu bir yılbaşı akşamı geçirmek zor olmuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!