Her kelimeye bir ısırgan mimik

‘Kuşlar uçmak için yaratılmışlar / Kemiklerinin boş olmasından anlıyoruz...’

Özdemir Asaf böyle der... Ve yanılmıyorsam, şu minvalde devam eder: İnsanın anlaşılır bir yanı yok, onu biz yaratıyoruz.

Şimdi nereden geldiyse aklıma?.. Hay bin kunduz! İşin kötüsü, ara-tara, şiirin aslını bulamadım da...

Bir şiir böyle yarım yamalak, sersem sepelek alıntılanmaz, ayıptır, biliyorum... Fakat çok acayip bir uçak yolculuğu yaptım... Dolayısıyleeeee bilemiyoruuuuum ama herhalde kafa karışıklığım bu sebeptendir.

Herhalde artık bu noktada konunun, Ayşe Hatun Önal’ın ‘kırıcan mı belimi’ vakasını andıran, kelimeleri ağızda yuvarlama kıvamı açısından yusyuvarlak, pek toparlak bir şarkı olan Uçacaksın’a geleceğini tahmin etmişsinizdir.

Nereden başlamalı?..

Bildiğiniz üzre, uçtu uçtu, Gülben Ergen uçtu...

Bir uçuş ki öyle böyle değil, konmalar bilemedi, álemin diline pelesenk oldu...

Efendim, neymiş: Gülben ilk değilmiş, ondan önce Mustafa Sandal uçmuş. Hayır efendimmiş, herkeslerden önce Sezen Aksu uçmuş...

Elbette ki böylesi mühim bir mevzunun geyiği, ‘yerel’ bir platformda ele alınamazdı... Hadiseyi uluslararası platforma taşımak lázımdı...

Yenilmedi içilmedi, kamuoyu aydınlatıldı: ‘Bu durumun yurtdışında da örnekleri varmış’tı! ‘Gülben ilk ve tek değilmiş’ti! ‘Meselá Bon Jovi de uçmuş’tu!

Hadi bir tane de benden olsun bari: David Copperfield, bu uçuş hadisesinden kendine kariyer bilem yaptı!

Neyse...

Uçacaksın’ın klibini izlediniz mi? Klip, Ergen’in yine günlerce haber olan Mydonose Showland konserindeki performansından parçalar aktarıyor.

Bünye, klibi izlediğinde, büyük usta, Ulu Manitu Oğuz Aral’a hak vermeden, ona silbaştan bir kez daha hayran kalmadan edemiyor. Oğuz Bey, Gülben Ergen’in oyunculuğuna tahammül edemediğini, zira cümleler şöyle dursun, birebir her kelimeyi oynadığını, bunun da çok fazla olduğunu söylemişti.

Dikkatinizi çekmek isterim, bunu söyleyen bir mim üstadı...

Ve Allah’ım, nasıl haklı...

‘Uçacaksın, uçacaksın, havalara uçacaksın / Ayağını yerden ‘kesicem’ senin / Kalbime konacaksın / Uçacaksın, uçacaksın, havalara uçacaksın / Ayağını yerden ‘kesçem’ senin / Kalbime konacaksın...’

Her kelimeye bir ısırgan mimik... Her kelimeye bir ısırgan mimik... Hele şarkının sonunda o alkışlara karşı bir pozu var ki Ergen’in, gol sevinci falan yaşıyor sanırsın. Hani durumu biraz daha zorlasa, bir nev’i Fatih Terim...
Yazarın Tüm Yazıları