Her hizmette önce insan

Güncelleme Tarihi:

Her hizmette önce insan
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 00:00

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, 4 yıllık çalışmalarını Hilton Oteli’nde değerlendirdi.

Haberin Devamı

Tartan, “Tüm hizmetlerde önce insan faktörünü önde tuttum. İnsanın olduğu yerde güzellik olacağına inandım. Bütün projelerin içinde mutlaka insan olgusunu ön plana çıkardık” dedi.
Kültür ve sanata büyük bir önem verdiklerine dikkat çeken Tartan, 365 günde bin etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Tartan, son bir yılda Güzelyalı Parkı’nı yenileyeceklerini ve Göztepe heykeli dikeceklerini, Gültepe’de
büyük bir yeşil alan yaratacaklarını, Çınarlı’da biyoloji parkı açacaklarını, Türkiye’de ilk kez “Kadın”, “Radyo ve Demokrasi” müzeleri açacaklarını açıkladı. Okullara 20 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını belirten Tartan, sahneye belediyenin kadın futbol takımını çağırdı, şunları söyledi:

Kızlar Avrupa’da
“İzmir’de ilklerin takımı Göztepe’ydi. Bu kızlarımız, bize büyük bir gurur yaşattılar. Onlar gerçekten para babalarıyla, ağa babalarıyla mücadele ettiler. Üç maçları var. Gök kubbe başımıza yıkılmazsa Türkiye Şampiyonu oluyorlar. Galatasaray, FB ile Avrupa kupalarındaki başarılarıyla gururlanıyoruz. Ama bakın bizim kızlarımız da seneye Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda bizi temsil edecek.”
Bütünşehir yasasıyla belediye bütçesinden spora binde 7 pay ayırabildik-lerini anlatan Tartan, “Bu konuda bir duyarsızlık ve tepkisizlik var. Bu sorun CHP’li belediye başkanı olarak sadece benim değil, tüm Türkiye’nin sorunu. Türkiye’de belediyeler bünyesinde amatör spor yapan 2,5 milyon kişi var. Bu sorun milyonlarca çocuğun sorunudur” dedi.

Haberin Devamı


Spor ekonomisi
Konak Belediyesi’nin pek çok branşta sporcusu olduğunu belirten Tartan, şöyle konuştu:
“Altay, Altınordu, İzmirspor’u yanıma aldım. Konak Belediyesi takımlarının önüne bu klüplerimizin adlarını koydum. Tarihi kulüplerimize sahip çıktık. Hentbolde kadın ve erkekte Altınordu adıyla takımlarımız şampiyon oldu. Seneye süper ligde mücadele verecekler. Altay kadın basketbol takımımız son iki maçı da kazanırsa süper lige çıkacak. Kadın futbol takımımız şampiyon olacak. Avrupa şampiyonasında ülkemizi temsil edecek. Altınordu erkek voleybol takımı da aksilik olmazsa süper lige çıkacak. Bu takımlarımız GS, FB, Beşiktaş gibi takımlarla mücedele edecek. İşte spor ekonomisi böyle yaratılır. 50 bin kişiyi bu ekonomik çarkın içine sokabilirsiniz. Spor ekonomisi yaratmaya çalışıyorum. Büyük takımlar İzmir’e gelecek. İzmir’de sirkülasyon artacak.”

Haberin Devamı

Balbay’ın mektubu
Ergenekon davasından tutuklu gazeteci, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın mektubunu da İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel okudu. Balbay, mektubunda özetle şöyle dedi: “Konak Belediyesi verdiği hizmetlerin başına eğitimi koymuş. Üstelik yaş farkı, sınıf farkı, cinsiyet farkı gözetmeksizin. Hatta kadınları hak ettiği yere, bir adım öne koymuş. Zira bir erkeği eğittiğinizde onun iyi bir birey olmasını sağlarsınız. Bir kadını eğittiğinizde ise o evin erkeğini ve çocuklarını da eğitime katmış olursunuz. Hakan Tartan kardeşimin başkanlıktaki dördüncü yılını kutluyor, ‘başardıkları başaracaklarının kanıtıdır’ diyorum. Özgürlükte İzmir’de ‘Konak’layacağım günleri özlemle bekliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!